Frissítve 21/11/0 - 18:00 E-mail > Webmaster E-mail > The HDMFC
The HDMFC
 

hírek | korábbi hírek | témák | dalszövegek | party képek | multimédia | playlists
bemutatkozás | andrew 'fletch' fletcher ✝ | martin l. gore | dave gahan | recoil | classic MODE series
klubinfó 17>23 | klubinfó 11>17 | klubinfó 05>11 | klubinfó 99>05 | klubinfó 93>99 | klubinfó 87>93 
  Új Dave Gahan & Soulsavers 'IMPOSTER' album jelenik meg 2021. november 12-én!
 

A multiplatina eladással büszkélkedő, a Rock and Roll hírességek csarnoka tagjaként jegyzett dalszerző művész Dave Gahan, illetve hosszú távú alkotó partnere Rich Machin (Soulsavers) új albumot jelentet meg idén november 12-én. Az Imposter (Imposztor) címre keresztelt nagylemez személyes utazásra hívja a hallgatót 12 aprólékosan kiválasztott és újra-gondolt dalon keresztül. A felvonultatott számok műfajokon és időszakokon átívelve vezetnek; Neil Young, Bob Dylan, PJ Harvey, Charlie Chaplin, Cat Power és Mark Lanegan csak a szerzők fele, akik művével találkozhatunk a projekt kapcsán.

A felületes szemlélő azt is mondhatja, hogy az Imposztor egy feldolgozás album. Ezzel szemben sokkal több annál - dalok sora, amelyet Dave Gahan & Soulsavers alaposan meghallgatott, tanulmányozott, magába szívott és új életet lehelt beléjük. Minden egyes dal külön jelentőséggel bír Dave Gahan számára. Az Imposztor dalai egyfajta mérföldkövek Dave életében. Történetek, amelyeket ugyan mások mondtak el, Dave azonban magáévá tette azokat utánozhatatlan énekhangjával.

"Amikor ezeket a dalokat hallgattam -különböző szerzők egyéni hangvételével- valahogy otthonra találtam. Megtaláltam magam bennük, különösképpen az előadásmódjuk fogott meg!" - vallja be Dave. "Azonosultam velük. Jobban bennük vagyok, mint bármi másban. Nincs egyetlen előadó az albumon, akinek a dala ne indított volna meg valamilyen módon." - teszi hozzá. "Hiszem, hogy különleges dolgot hoztunk létre, és remélem, hogy sokaknak okoz majd örömet ez az utazás. Főleg azokra a zenerajongókra gondolok, akik évek óta hallgatnak zenét és bennük él a dalok hangulata."

Az Imposztor album első kislemezes dala 'Metal Heart' címre hallgat. A dalt Chan Marshall (Cat Power) írta, és eredetileg 1998-ban látott napvilágot. Dave & Soulsavers átirata október 8-án jelent meg, mintegy az album előfutáraként.

Imposter dallista:
- The Dark End of the Street (Chips Moman and Dan Penn)
- Strange Religion (Mark Lanegan)
- Lilac Wine (James Shelton)
- I Held My Baby Last Night (Jules Bihari and Elmore James)
- A Man Needs a Maid (Neil Young)
- Metal Heart (Cat Power)
- Shut Me Down (Rowland S. Howard)
- Where My Love Lies Asleep (Gene Clark)
- Smile (Charlie Chaplin, John Turner and Geoffry Parsons)
- The Desperate Kingdom of Love (PJ Harvey)
- Not Dark Yet Bod Dylan)
- Always On My Mind (John Lee Christopher, Jr., Mark James and Wayne Thompson)

A korábbi Dave Gahan & Soulsavers albumokkal ellentétben, amelyek úgynevezett file-cserés (értsd.: file küldéses) módszerrel készültek, az Imposztor dalait egy tíz tagú zenekar közreműködésével, élőben rögzítették. A felvételek a híres Shangri-La stúdióban készültek Kaliforniában, 2019 novemberében. Az élő felvételi módszer nemcsak intim alkotói környezetet teremtett, hanem lehetőséget adott Dave & Soulsavers számára, hogy magába szívja a dalok szellemét és hangulatát, mielőtt saját képükre formálták azokat. Dave a következőképpen írta le az alkotás folyamatát: "Ez volt az első alkalom, hogy összezárva dolgoztunk. Szerencsés periódus volt. Egy élmény volt naponta bezárkózni a Shangri-La birtokra. Mágikus hely. Egy jó kávéval kezdtünk reggelente, aztán kezdődött csak a napi munka."

Az Imposztor Rich Machin és Dave Gahan közös produceri munkája, amely már a harmadik kooperációja az érintetteknek. A kritikusok által dicsőített Angels & Demons (2015) és a bemutatkozó The Light The Dead See (2012) előzi meg kronológiailag a The Imposter (2021) albumot. Az új nagylemez digitálisan és fizikai formátumban is napvilágot lát 2021. november 12-én, a Columbia Records gondozásában.