Frissítve 23/09/21 - 20:00 E-mail > Webmaster E-mail > The HDMFC
The HDMFC
 

hírek | korábbi hírek | témák | dalszövegek | party képek | multimédia | playlists | Memento Mori World Tour
bemutatkozás | andrew 'fletch' fletcher ✝ | martin l. gore | dave gahan | recoil | classic MODE series
klubinfó 17>23 | klubinfó 11>17 | klubinfó 05>11 | klubinfó 99>05 | klubinfó 93>99 | klubinfó 87>93  HíREK
  23/09/21

Depeche Mode - My Favourite Stranger (Official Video)


23/09/05

Október 6-án érkezik a soron következő 12" box - Delta Machine.
TÉMÁK / ÉLETRAJZOK / The 12" Singles VINYL Box Set - Batch 10.23/09/01

The H DM FC hírek:

Jegystart! Ráhúztunk a 35 esztendőre plusz 1 évet; 36 esztendős lesz a The Hungarian Depeche Mode Fan Club! Három és fél évtized, 323 rendezvény, 320 ezernél is több látogató! A 2023-as The H DM FC - Farewell Series harmadik állomásaként születésnapi bulit tartunk! 2023. október 13-án, pénteken az Akváriumban ünnepeljük a Klub születésnapját, ide várunk egy hatalmasnak ígérkező fekete ünnepre mindenkit, aki az elmúlt 36 évben részese volt a klubéletnek! Az egész Memento Mori turné hangulatát hosszabbítjuk így meg! Live felvételek, koncert hangulat lesz hajnalig! De régen hallott album számok, illetve elfeledett b-oldalas dalok is terítéken lesznek. Jegyek elővételben már kaphatók:
The Hungarian Depeche Mode Fan Club Farewell Series: The Birthday Party (livetickethub.hu)

Csatlakozz és hívj meg ismerősöket:
The Hungarian Depeche Mode Fan Club - The Birthday Party | Facebook

Farewell Series: The Birthday Party 2023
Akvárium Klub / NagyHall
The H DM FC 36. születésnap
2023. október 13., péntek 2330-0430óra
Jegyár elővételben: 5.000,- Ft
Jegyár aznap: 5.500,- Ft
VIP limitált (121 db) 6.000,- Ft

VIP: külön bejárat, belépés a zártkörű karzatra /NagyHall galéria/, szeparált bár és mellékhelyiség, ingyenes ruhatár, illetve kényelmes fotelek.

23/08/20

Speak To Me (HI-LO Remix - Official Audio)


23/08/12

Az együttes bejelentette a közép- és észak-amerikai turnészakasz elő-zenekarait!

A Memento Mori turné harmadik, közép- és észak-amerikai szakaszán bemelegítő előadókat jelentett be a Depeche Mode. Az érintett szakasz kezdő dátumait Mexico City-ben az angol Kelly Lee Owens nyitja, őket az USA-ban és Kanadában az amerikai DIIV váltja, míg a sort a skót Young Fathers zárja.


23/08/09

The H DM FC hírek:

Elmaradt augusztus 8-án a koncert Helsinkiben. A finn katasztrófavédelem előrejelzése ugyan nem igazolódott be teljes mértékben, de az előrejelzések erős szelet, villámlást és kiszámíthatatlan időjárást jósoltak. Az együttes kénytelen volt a koncertet lemondani, amelyre visszaváltják a jegyeket.23/08/05

Party Képek:
2023. július > Farewell Series: The After Party BUDAPEST-2023


23/08/03

The H DM FC hírek:

Ráhúztunk a 35 esztendőre plusz 1 évet; 36 esztendős lesz a The Hungarian Depeche Mode Fan Club! Három és fél évtized, 323 rendezvény, 320 ezernél is több látogató! A 2023-as The H DM FC - Farewell Series harmadik állomásaként születésnapi bulit tartunk! 2023. október 13-án, pénteken az Akváriumban ünnepeljük a Klub születésnapját, ide várunk egy hatalmasnak ígérkező fekete ünnepre mindenkit, aki az elmúlt 36 évben részese volt a klubéletnek! Az egész Memento Mori turné hangulatát hosszabbítjuk így meg! Live felvételek, koncert hangulat lesz hajnalig! De régen hallott album számok, illetve elfeledett b-oldalas dalok is terítéken lesznek. Jegyek elővételben szeptembertől kaphatók, kizárólag on-line.

Csatlakozz és hívj meg ismerősöket:
The Hungarian Depeche Mode Fan Club - The Birthday Party | Facebook

Farewell Series: The Birthday Party 2023
Akvárium Klub / NagyHall
The H DM FC 36. születésnap
2023. október 13., péntek 2315-0445óra
Jegyár elővételben: 5.000,- Ft
Jegyár aznap: 5.500,- Ft
VIP limitált (121 db) 6.000,- Ft

VIP: külön bejárat, belépés a zártkörű karzatra /NagyHall galéria/, szeparált bár és mellékhelyiség, ingyenes ruhatár, illetve kényelmes fotelek.


23/07/29

Teltházas, közel 45.000 fős koncertet adott tegnap este az együttes a budapesti Puskás Stadionban. Ez volt a zenekar eddigi legnagyobb önálló koncertje hazánkban. Igazán fantasztikus show-t láthatott a magyar közönség, amelyet a szinte szokásos eső ezúttal elkerült. Íme a set list:

Intro
My Cosmos Is Mine
Wagging Tongue
Walking In My Shoes
It's No Good
Sister Of Night
In Your Room
Everything Counts
Precious
My Favourite Stranger
A Question Of Lust (M)
Strangelove (M)
Ghosts Again
I Feel You
A Pain That I'm Used To
World In My Eyes
Wrong
Stripped
John The Revelator
Enjoy The Silence
>
Condemnation
Just Can't Get Enough
Never Let Me Down Again
Personal Jesus

A hivatalos afterparty is rekordszámú közönséggel zajlott az Akváriumban - köszönjük nektek! Ősszel, a klub születésnapon újra találkozunk!


23/07/23

Újabb, 30 állomással bővül a téli európai aréna turné - Memento Mori Tour 2024 (4th, winter leg)

A Memento Mori turné több mint kétmillió eladott jegyével, valamint számos teltházas koncertje után Észak-Amerikában és Európában; a Depeche Mode további európai turnédátumokat jelentett be 2024-re. A Memento Mori Tour téli szakasza 2024. január 22-én veszi kezdetét a londoni O2 Arénában, az Egyesült Királyságban.

A Depeche Mode 2024-ben visszahozza a Memento Mori turnét Európába!

A nyári és őszi európai, mexikói, kanadai és egyesült államokbeli stadion- és aréna koncerteket követően a Depeche Mode 30+ új európai dátumot jelentett be, amelyek 2024-re is kiterjesztik a turnét. Még több rajongónak lesz most lehetősége megtapasztalni a Memento Mori Tour nyers, érzelmes erejét, amelyet a Rolling Stone az 'élet és a zene lenyűgöző ünnepeként' emleget.

Ezek az új európai turnédátumok 2024. január 22-én kezdődnek a londoni O2 Arénában és április 8-án érnek véget, miután több éjszakát töltenek a németországi Kölnben, a Lanxess Arénában. A 22 városból álló turné során a banda több estén is fellép a berlini Mercedes-Benz Arénában, a prágai O2 Arénában, a lodzi Atlas Arénában, a párizsi Accor Arénában, a madridi Wizink Centerben, illetve a milánói Mediolanum Forumban.

Az immáron több mint kétmillió eladott jegynek köszönhetően a 114 fellépéses Memento Mori Tour 2023/24 a Depeche Mode egyik legnagyobb turnéja lesz, valamint korunk egyik legnagyobb világkörüli turnéja is egyben.

A jegyértékesítés a rajongói elő-értékesítéssel indult július 13-án, csütörtökön. A nagyközönség július 14-én, pénteken, helyi idő szerint 11 órakor kezdhette meg a jegyvásárlást. A dátumok, városok és helyszínek teljes listája alább található.

Magyarország is részese ennek a nagyszabású turnénak, amely március 26-án ér a budapesti MVM Dome-ba. A koncertre a belépők a www.livenation.hu oldalon keresztül válthatók. Korlátozott számban VIP jegy is kapható a több különböző ülő- és kiemelt, valamint normál állójegy mellett. További információ a www.funcode.hu oldalon található.

The Memento Mori World Tour - további európai dátumok, 2024 telén

2024

Január
22 - London, O2 Arena - Egyesült Királyság
24 - Birmingham, Utilita Arena - Egyesült Királyság
27 - London, O2 Arena - Egyesült Királyság
29 - Manchaster, AO Arena - Egyesült Királyság
31 - Glasgow, OVO Hydro - Egyesült Királyság

Február
3 - Dublin, 3Arena - Írország
6 - Antwerp, Sportpaleis Antwerpen - Belgium
8 - Amszterdam, Ziggo Dome - Hollandia
10 - Koppenhága, Royal Arena - Dánia
13 - Berlin, Mercedes-Benz Arena - Németország
15 - Berlin, Mercedes-Benz Arena - Németország
17 - Hamburg, Barclays Arena - Németország
20 - Berlin, Mercedes-Benz Arena - Németország
22 - Prága, O2 Arena - Csehország
24 - Prága, O2 Arena - Csehország
27 - Lodz, Atlas Arena - Lengyelország
29 - Lodz, Atlas Arena - Lengyelország

Március
3 - Párizs, Accor Arena - Franciaország
5 - Párizs, Accor Arena - Franciaország
7 - München, Olympiahalle - Németország
12 - Madrid, Wizink Center - Spanyolország
14 - Madrid, Wizink Center - Spanyolország
16 - Barcelona, Palau Sant Jordi - Spanyolország
19 - Lisszabon, Palau Sant Jordi - Portugália
21 - Bilbao, BEC - Spanyolország
23 - Torino, Pala Alpitour - Olaszország
26 - Budapest, MVM Dome - Magyarország
28 - Milánó, Mediolanum Forum - Olaszország
30 - Milánó, Mediolanum Forum - Olaszország

Április
3 - Köln, Lanxess Arena - Németország
5 - Köln, Lanxess Arena - Németország
8 - Köln, Lanxess Arena - Németország23/07/22

Dave Gahan 'Mother Of Earth' klipje mától megtekinthető! A dal a The Jeffrey Lee Pierce Session Projectről lett kiemelve, amely 'The Task Has Overwhelmed Us' címet viseli
.
A szóban forgó szám egy The Gun Club klasszikus dal feldolgozása, amelyben James Johnston (PJ Harvey / Gallen Drunk) hegedűn, Ian White (Gallon Drunk) dobokon, Gavin Jay (Jim Jones Revue / All Stars) basszus gitáron, míg Suzie Stapleton brit művész zongorán és háttér énekkel veszi részt. Utóbbi a dal producere is.

Tekintsd meg a videót az alábbi linken:
The Jeffrey Lee Pierce Sessions Project: Dave Gahan 'Mother of Earth' (Official Video) - YouTubeA 'Mother Of Earth' július 28-tól érhető el a streaming szolgáltatókon.

Az a 'The Task Has Overwhelmed Us' szeptember 29-én jelenik meg a Glitterhouse Records gondozásában, és többek között olyan közreműködőket vonultat fel, mint Nick Cave, Debbie Harry, Mark Lanegan, Warren Ellis, Mick Harvey, Lydia Lunch, Cypress Grove, Mark Stewart, Jim Jones, Jim Jarmusch, Peter Hayes, The Humanist, The Coathangers, Duke Garwood & mások.

Add le előrendelésed a lemezre a Glitterhouse Recordsnál. A projectből származó teljes bevétel jótékonyságra fordítódik. Többek között a The Fender Music Alapítvány és az Amnesty International szervezetek részesülnek belőle.


23/07/20

Újabb csere-számok a turnén; a But Not Tonight (1986) és Strangelove (1987) párosával bővült a repertoár.


23/07/16

The H DM FC hírek:
'AFTER SHOW PARTY BUDAPEST' - A VIP jegyek elfogytak a rendezvényre!

Már 2 hét sincs hátra a Depeche Mode 2023-as budapesti koncertjéig és az azt követő 'The H DM FC: AFTER SHOW PARTY BUDAPEST' rendezvényig! A VIP jegyek elfogytak, normál elővételi jegyek még kaphatók! Kérjük, hogy aki csak tudja, mihamarabb és elővételben vegye meg a jegyét -elkerülve a sorban állást és az esetleges teltház okozta kellemetlenséget- mivel aznap este közel 50.000 rajongó távozik majd a stadionból a péntek éjszakába.

Az Akvárium Klub a stadiontól mindössze 8 perc / 4 metrómegálló (Stadionok állomás> Deák Tér állomás).

A kedvezményes elővételi jegyek az alábbi on-line felületén kaphatók:
The Hungarian Depeche Mode Fan Club Farewell Series (livetickethub.hu)

Csatlakozz és hívj meg ismerősöket:
The H DM FC: Depeche Mode - After Show Party BUDAPEST | Facebook

The H DM FC presents:
Farewell Series: The After Party BUDAPEST-2023
Akvárium Klub / NagyHall
'Memento Mori Tour' after show party
2023. július 28., péntek 2330-0445óra
Jegyár elővételben: 4.500,- Ft
Jegyár aznap: 5.000,- Ft
VIP limitált (111 db) ELFOGYOTT!


23/07/07

The H DM FC hírek:

Megjelentek a Wagging Tongue remixek - a Martin & Dave által jóváhagyott újra-értelmezései ennek a ragyogóan csodálatos második kislemezes dalnak, a Memento Mori korszakból. Richie Hawtin legendás techo producer ismét összeállt Jon Gaiserel, hogy lüktető új változatot készítsen a számhoz. A leftfield zenei fronton tevékenykedő, hatalmas elismerésnek örvendő brit indie zenekar a Wet Long is elkészítette pszichedelikus, Italo Discos beütésű verzióját. Electro, synth-pop, és minden egyéb köztes áthallás felsorakozik a Wagging Tongue remix válogatásban. Eklektikus kavalkádja ez válogatott producereknek, akik készek voltak újra értelmezni a Depeche Mode zenéjét.

A 'Wagging Tongue' remixek digitális formában láttak napvilágot. A fizikai formátumok kedvelőinek egyelőre marad a várakozás. A remixeket keresd a streaming platformokon.

Wagging Tongue >>>
1) Kid Moxie remix
2) Wet Leg remix
3) Edu Imbernon & Clemente 'imbermind' vision
4) Daniel Avery remix
5) Henning Baer remix
6) Hawtin / Gaiser remix
7) Gabe Gurnsey remix
8) Kiimi's enjoy the ride dub remix23/07/03

30 fellépéssel a turnékezdet után, gyűlnek a csere-számok; Shake The Disease (1985), Condemnation (1993), Home (1997) és My Favourite Stranger (2013) a jellemzően dupla estét koncertek alkalmával.!


23/06/28

Wagging Tongue (Vinegar Hill Sessions)


23/06/18

The H DM FC hírek:
Rekord gyorsasággal fogynak a jegyek a Budapesti After Party-ra az Akváriumban! Ne feledjétek, hogy a férőhelyek -főként a VIP területen- igen korlátozottak; maximum 111 db, amelyek 2/3-a már elfogyott!

Ez az esemény minden körülmények között, akár esős időben is megrendezésre kerül! A kedvezményes elővételi és a limitált VIP jegyek Live Nation / Funcode on-line felületén kaphatók: The Hungarian Depeche Mode Fan Club Farewell Series (livetickethub.hu)

Csatlakozz és hívj meg ismerősöket:
The H DM FC: Depeche Mode - After Show Party BUDAPEST | Facebook

The H DM FC presents:
Farewell Series: The After Party BUDAPEST-2023
Akvárium Klub / NagyHall
'Memento Mori Tour' after show party
2023. július 28., péntek 2330-0445óra
Jegyár elővételben: 4.500,- Ft
Jegyár aznap: 5.000,- Ft
VIP limitált (111 db) 5.500,- Ft

VIP: külön bejárat, belépés a zártkörű karzatra /NagyHall galéria/, szeparált bár és mellékhelyiség, ingyenes ruhatár, illetve kényelmes fotelek.


23/06/17

Augusztus 4-én érkezik a soron következő 12" box - Sounds Of The Universe.
TÉMÁK / ÉLETRAJZOK / The 12" Singles VINYL Box Set - Batch 9.23/06/11

The H DM FC hírek:

Brian Griffin fényképeiből fotókönyv készül; MODE címmel. A project ön-finanszírozásban valósul meg, előrendelés alapon. A kiadvány tervezetten nem kerül kereskedelmi forgalomba, így csak annyi készül belőle, amennyit az első körben nyomtatnak. A rendelés határideje: június 15.

Griffin fényképezte az első 5 Depeche Mode album borítóját, a Speak & Spell-től kezdődően, illetve a Black Clebration-nel bezáróan. Az együtt töltött évek alatt olyan ikonikus képek láttak napvilágot, mint a Construction Time Again, illetve a díjnyertes A Broken Frame lemezek borítói. Ezt kiegészítendő, az Only When I Lose Myself videóklip rendezése is Brian munkája.

A Brian Griffin: MODE könyv ára 40,- GBP. A project a Kickstarter oldalán érhető el.
Bemutatkozó anyag itt:


23/05/28

The H DM FC hírek:

Május 26-án, Fletch halálának első éves évfordulóján 70.000 ember előtt játszott a zenekar Lipcsében. Dave néhány mondatban megemlékezett Andy-ről, miután kedvenc dalát a World In My Eyes-t előadták. A német koncerteken ismét lesznek Depeche Mode mintával nyomott poharak a büfékben, melynek betéti díja 2,5 euró és 3 különféle választható!

Ma este Pozsony van soron. Jó hír az oda igyekvőknek, hogy a merchandise termékek árai mérsékeltebbek lesznek, mint a nyugat-európai helyszíneken eddig. A fiúk június 2-án Barcelonában zenélnek a Primavera Sound fesztiválon, amelyről a Prime Video, illetve az Amazon Music Channels élő közvetítést ígér!


23/05/24

Wagging Tongue (Official Video)


23/05/21

The H DM FC hírek:

A héten elstartolt az európai turné szakasz. Lezajlott a dupla koncert Amszterdamban, ahol kétszer 17.000 rajongó részvételével indult a fellépés sorozat. A második estén 3 cseredal érkezett; a My Favourite Stranger, a Home és a Condemnation.

MEMENTO MORI WORLD TOUR 2023

Intro
My Cosmos Is Mine
Wagging Tongue
Walking In My Shoes
It's No Good
Sister Of Night
In Your Room
Everything Counts
Precious
Speak To Me / My Favourite Stranger
A Question Of Lust / Home
Soul With Me
Ghosts Again
I Feel You
A Pain That I'm Used To
World In My Eyes
Wrong
Stripped
John The Revelator
Enjoy The Silence
>
Waiting For The Night / Condemnation
Just Can't Get Enough
Never Let Me Down Again
Personal Jesus23/05/12

The H DM FC hírek:
Rekord gyorsasággal fogynak a jegyek a Budapesti After Party-ra az Akváriumban! Ne feledjétek, hogy a férőhelyek -főként a VIP területen- igen korlátozottak; maximum 111 db. Az előző (2018) budapesti koncert utáni afteren a turnézó együttes számos tagját vendégül láttuk. Ott volt velünk Christian Eigner, Kerry Hopwood, Kurt Uenala és Anthony King is. Hivatalos eseményként, ezúttal sem lesz másképp. A rendezvény esős időben is megrendezésre kerül! A kedvezményes elővételi és a limitált VIP jegyek már kaphatók, a Funcode on-line felületén: The Hungarian Depeche Mode Fan Club Farewell Series (livetickethub.hu)

Csatlakozz és hívj meg ismerősöket:
The H DM FC: Depeche Mode - After Show Party BUDAPEST | Facebook

23/05/05

The H DM FC hírek:

A hónapok óta ígérgetett 'Ghosts Again' remixek végre napvilágot látnak, igaz egyelőre csak digitális formában. A fizikai formátumok kedvelőinek egyelőre marad a további várakozás. A remixeket keresd a streaming platformokon.

Ghosts Again >>>
1) Massano remix
2) Chris Liebing vs Luke Slater remix
3) Miss Grit remix
4) Rival Consoles remix
5) Matthew Herbert's feelings-remix
6) Davide Rossi strings-remix
7) Bergsonist's shadow-mix
8) Nik Colk void-remix23/05/02

The H DM FC hírek:
Jegystart! 5 év után eljött egy másik meghatározó pillanat is, after party-nak ad otthont a KLUB! A 2023-as The H DM FC - Farewell Series második állomásaként koncert after show-t tartunk az új, Memento Mori World Tour budapesti állomása után! 2023. július 28-án, pénteken nem csak az új nagylemez, hanem az egész turné hangulatát is meghosszabbítjuk! Live felvételek, koncert hangulat lesz hajnalig! A kedvezményes elővételi és a limitált VIP jegyek már kaphatók, a Funcode on-line felületén: The Hungarian Depeche Mode Fan Club Farewell Series (livetickethub.hu)

Csatlakozz és hívj meg ismerősöket:
The H DM FC: Depeche Mode - After Show Party BUDAPEST | Facebook

The H DM FC presents:
Farewell Series: The After Party BUDAPEST-2023
Akvárium Klub / NagyHall
'Memento Mori Tour' after show party
2023. július 28., péntek 2330-0445óra
Jegyár elővételben: 4.500,- Ft
Jegyár aznap: 5.000,- Ft
VIP limitált (111 db) 5.500,- Ft

VIP: külön bejárat, belépés a zártkörű karzatra /NagyHall galéria/, szeparált bár és mellékhelyiség, ingyenes ruhatár, illetve kényelmes fotelek.

23/04/21

Tovább csúszik a Ghosts Again single fizikai formátumainak megjelenése. Technikai/produkciós problémák lehetnek a háttérben - az európai turnészakasz indulására várható a megjelenés dátuma. Idő közben tovább hódít a Memento Mori nagylemez, amelyből a kiadást követő első 4 hétben már 400 ezer példány talált gazdára. Horvátországban No.1 lett az album, Görögországban feltornázta magát a negyedik helyig, míg az összesített World Charton 3. lett az album.


23/04/14

Az együttes bejelentette az európai turnészakasz elő-zenekarait!

Az immáron teljes erővel dübörgő Memento Mori turné második, európai szakaszán bemelegítő előadókat jelentett be a Depeche Mode. Az európai stadion szakasz kezdő dátumait a kaliforniai Cold Cave nyitja, őket a skót Young Fathers váltja, majd a francia Jehnny Beth és az angol HAELOS következik, míg a sort a német HOPE zárja.


23/04/11

DM ft. BBC Concert Orchestra (Radio 2 Piano Room)


23/04/07

The H DM FC hírek:

A Mahasz top lista első helyén végzett és már a megjelenés hetében közelít az arany lemez státuszhoz a Memento Mori. 2013-ban a Delta Machine dupla platina minősítést kapott hazánkban, míg a 2017-es Spirit szintén platina lett.

A nagylemez a külföldi album listákon is remekül szerepelt, No.1 helyen végzett a következő országokban: Ausztria, Belgium, Dánia, Franciaország, Németország, Olaszország, Svájc és Svédország. Angliában, Csehországban, Flandriában (Belgium), Horvátországban, Lengyelországban, Spanyolországban, Szlovákiában, illetve a US top rock listán épphogy csak lecsúszott az első helyről és második lett az album! Szintén dobogós helyezést ért el és top 3-ba jutott Hollandiában, Írországban, Portugáliában, illetve az amerikai alternatív album listán.

További helyezések: Finnország (4.), Skócia (4.), Norvégia (5.), Görögország (8.), Kanada (8.), Litvánia (8.), Japán (28.), Ausztrália (36.) és Új-Zéland (38.). Az USA-ban 14. lett a nagylemez.


23/04/03

A turnén elhangzott az első csere-szám, a Condemnation személyében. Csúszik a Ghosts Again single fizikai formátumainak megjelenése. Úgy tűnik, március 31-ről április 21-re tolódott mind a CD, mind a 12" vinyl kiadása. Időközben azonban napvilágra került a Vinegar Hill Session performance jellegű előadása.23/04/02

Party Képek:
2023. március > Farewell Series: The Album Launch 2023


23/03/26

The H DM FC hírek:

A hétvégén lezajlott a 'Memento Mori World Tour 2023' névre keresztelt koncertkörút első két fellépése Sacramentoban és San Joseban. A szokásokhoz híven, az együttest a színpadon Christian Eigner (dobos) és Peter Gordeno (billentyűs) egészítette ki, míg a programozásért és hangzásért Kerry Hopwood, illetve Anthony King és csapata felelt. A 23 dalt tartalmazó 130 perces set-list mindössze 20%-ban merít az új album számaiból (köztük a Ghosts Again), miközben a szokásos best of válogatást is felvonultatja. A színpadkép és vetítés Anton Corbijn kreatív munkája.

A koncert repertoárban felcsendülő klasszikus dalok: Just Can't Get Enough (S&S - 1981), Everything Counts (CTA - 1983), Stripped, A Question Of Lust (BC - 1986), Never Let Me Down Again (MFTM - 1987), Personal Jesus, Enjoy The Silence, World In My Eyes, Waiting For The Night (Violator - 1990), I Feel You, Walking In My Shoes, In Your Room (SOFAD - 1993), It's No Good, Sister Of Night (Ultra - 1997), Precious, A Pain That I'm Used To, John The Revelator (PTA - 2005), illetve Wrong (SOTU - 2009).

A turné indulással egy időben megnyílt a hivatalos online merchandise Depeche Mode UK Shop is, ahol ugyan csökkentett választék, de több tematikus ajándéktárgy várja gazdáját.23/03/25

The H DM FC hírek:
Öt év után eljött egy másik meghatározó pillanat is, after party-nak ad otthont a KLUB! A 2023-as The H DM FC - Farewell Series második állomásaként koncert after show-t tartunk az új, Memento Mori World Tour budapesti állomása után! 2023. július 28-án, pénteken nem csak az új nagylemez, hanem az egész turné hangulatát is meghosszabbítjuk! Live felvételek, koncert hangulat lesz hajnalig! Jegyek elővételben májustól kaphatók, kizárólag on-line.

Csatlakozz és hívj meg ismerősöket: https://www.facebook.com/events/230447896141353/

The H DM FC:
Farewell Series: The After Party 2023
Akvárium Klub / NagyHall
'Memento Mori Tour' after show party
2023. július 28., péntek 2330-0445óra
23/03/22

Ahogy az előző három turné alkalmával, úgy a 'Memento Mori World Tour' hivatalos karitatív támogatója is az Hublot lesz. A neves óragyártó cég és a banda a The Conservation Collective környezetvédő jótékonysági szervezet munkáját támogatja majd. Alulról építkező projektjeik a környezet-tisztításra, az egyszer használatos műanyagok csökkentésére, illetve újra-hasznosításra és a hatékony hulladékkezelésre összpontosítanak. A turné holnap, március 23-án veszi kezdetét.

"Őszinte elismerés és köszönet régi harcostársunknak, az Hublotnak, valamint Ricardónak és az Hublotnál dolgozó összes barátunknak, hogy támogatják a Memento Mori World Tour jótékonysági erőfeszítéseit, és csatlakoznak hozzánk a The Conservation Collective támogatásában. Ez egy nagy pillanat a zenekar életében, hiszen öt esztendő után először indulunk turnéra, és komoly jelentőséggel bír, hogy ismét egy ilyen nagyszerű partner van mellettünk!" - Dave & Martin23/03/17

Tegnap este megvolt az amerikai bemelegítő koncert is. A rövidített warm up gig szűk egy órás volt és Los Angeles adott neki otthont. A turné hivatalosan jövő csütörtökön kezdődik. Idő közben Mexico Cityben bejelentették a harmadik koncertet (szeptember 21-23-25) is. A 'Memento Mori' album egy hét múlva, március 24-én lát napvilágot. A 'Ghosts Again' kislemez rá egy hétre, március 31-én jelenik meg digitálisan és single CD formátumon, míg április 21-én 12" vinyl maxi lemezen. A kislemez b-oldalán egy feldolgozás kap helyet, 'Sundown' címmel. A dal szerzője Gordon Lightfoot, a zenekar azonban a Scott Walker-féle 1974-es átírat előtt tiszteleg. A nagylemez második kislemezes dala várhatóan a 'Wagging Tongue' lesz, amely egy ritka Gahan/Gore közös szerzemény.

CD single 'Ghosts Again':
1 - radio edit
2 - Sundown (cover)
3 - pole version
4 - floating points & marta salogni alternative mix

12" vinyl maxi single 'Ghosts Again':
A1 - biscits vocal mix
A2 - pole version
B1 - camelphat remix
B2 - biscits thoughless dub23/03/15

The H DM FC hírek:
Pénteken ismét új időszak kezdődik, a Memento Mori korszak hivatalos nyitánya ez - My Cosmos Is Mine! Kapunyitás 23 órát követően (Sundown), jegyek elővételben csütörtök éjfélig on-line válthatók! Kerüld el a sorban állást, vedd meg olcsóbban és elővételben a jegyed! VIP belépők már csak igen korlátozott számban - legyél a 111 darab jegy egyik tulajdonosa, Ghosts Again!

Csatlakozz és hívj meg ismerősöket: https://www.facebook.com/events/2808666882601045/23/03/09


23/03/09

Négy hete jelent meg a 'Ghosts Again' video single. A klip nézettsége meghaladta a 9 milliós szintet. A San Remo Fesztiválon élőben adta elő az együttes a számot, amely live premiert több mint 15,5 millióan néztek a TV-ben, illetve az Interneten. Mai napon jelenik meg a német MUSIKEXPRESS magazin, amely melléklete egy 1-oldalas Ghosts Again (fekete) vinyl 7". Március 15-én Los Angeles városában, a Jimmy Kimmel Live!-ban (ABC) lép fel a zenekar. Március végén a német Rolling Stone magazin szintén Ghosts Again (fehér) vinyl 7" melléklettel lát napvilágot, amelynek b-oldalán a Never Let Me Down Agian kap helyet - a Last Of Us sorozat érintettsége kapcsán. Április hónapban 12" maxi single formátumban jelennek meg a Ghosts Again dalhoz készített remixek.23/03/03

The H DM FC hírek:
Figyelem! Mindössze ezer jegy maradt szabadon a júliusi Puskás-koncertre! Aki ott akar lenni, jól teszi, ha még a napokban megveszi a belépőjét, hamarosan kikerül a BUDAPEST SOLD OUT tábla!


23/03/01

The H DM FC hírek:
Bő két hét és találkozunk az Akváriumban! A 2023-as The H DM FC - Farewell Series első állomásaként album launch party-t rendezünk a rövidesen megjelenő Memento Mori nagylemez megjelenése kapcsán! Március 17-én, pénteken ismét együtt ünnepeljük egy korszak nyitányát a Ghosts Again klippel, illetve számos új dallal! Ugyanakkor nem feledkezünk meg az éppen most jubiláló és mérföldkőnek számító korábbi Depeche Mode albumokról sem! A kedvezményes elővételi és a limitált VIP jegyek már kaphatók, a Funcode online felületén:
The Hungarian Depeche Mode Fan Club Farewell Series:
The Album Launch 2023 Memento Mori lemezbemutató party


Csatlakozz és hívj meg ismerősöket: https://www.facebook.com/events/2808666882601045/

The H DM FC:
Farewell Series: The Album Launch 2023
Akvárium Klub / NagyHall
'Memento Mori' lemezbemutató party
2023. március 17., péntek 2315-0430óra

Jegyár elővételben: 3.990,- Ft
Jegyár aznap: 4.500,- Ft
VIP limitált (111 db) 4.990,- Ft

VIP: külön bejárat, belépés a zártkörű karzatra /NagyHall galéria/, szeparált bár és mellékhelyiség, ingyenes ruhatár, illetve kényelmes fotelek.

23/02/27

Promóciós időszak - február; Az együttes 2023-as turnéja Sacramento városában startol hivatalosan, ám előtte a szokásos promóciós fellépések zajlanak. A Ghosts Again élő bemutatója a San Remo Fesztivál keretében zajlott február 11-én. Ezt követően Franciaországba utazott az együttes. Felléptek a TMC Quotidien műsorában, illetve a Taratata show zártkörű albumbemutató mini koncertet kapott, a Wagging Tongue élő bemutatójával színesítve. Február 17-én speciális akusztikus fellépést adtak egy londoni rádió showban, amelynek keretében egy feldolgozás dalt is előadott a nagyzenekarral kiegészült együttes. Scott Walker' Sundown adoptációját választotta a banda élő prezentálásra. A BBC 2 várhatóan március közepén fogja a teljes felvételt sugározni. A turné első komolyabb warm up (bemelegítő) koncertjének München adott otthont, február 19-én, az Alte Kongresshalle mindössze 400 fős előadótermében. Ezen a fellépésen debütált a My Favourite Stranger élő változata. Február 23-án New York városában, a The Tonight Show-ban lépett fel a zenekar, Stephen Colbert (CBS) műsorában két dal erejéig.

Promóciós fellépések - február:
11 - San Remo Festival / Olaszország (TV fellépés) - Ghosts Again live premier
13 - TMC; Quotidien / Franciaország (TV fellépés)
14 - Taratata, Párizs (album launch party / koncert) - Wagging Tongue live premier
17 - BBC 2 Radio, London (album launch party / talk show) - Scott Walker: Sundown (cover) premier
19 - Alte Kongresshalle, München (album launch / koncert) - My Favourite Stranger live premier
23 - The Late Show with Stephen Colbert - New York (TV fellépés)

23/02/25

A nagy érdeklődésre való tekintettel tovább bővül a Memento Mori turné őszi/téli szakasza.

Ahogy az várható volt, dupláz Mexikó City, L.A.-ben már 4 koncert követi egymást, San Diego szintén kapott egy második dátumot, illetve Atlanta is felkerült a listára.

Bővül a turné Közép-Amerikában:
Szeptember 23. - Mexico City, Foro Sol - Mexikó
Október 15. - USA/Atlanta, GA - State Farm Arena
December 8. - USA/San Diego, CA - Pechange Arena
December 12. - USA/Los Angeles, CA - Kia Forum
December 17. - USA/Los Angeles, CA - Crypto.com Arena


23/02/16

Újabb, 29 állomással bővül Amerikában a Memento Mori turné!

Őszi dátumok kerültek bejelentésre az Egyesült Államokban, Kanadában és Mexikóban. A koncertkörút -öt év turnészünet után- 2023. március 23-án indul Sacramentoban, Kaliforniában.

LOS ANGELES, USA (2023. február 16.) - Az új single, a 'Ghosts Again' fantasztikus fogadtatását követően a Depeche Mode meghírdette a Memento Mori Tour újabb, őszi állomásait Észak-Amerikában. A koncertkörút a március 24-én megjelenő 'Memento Mori' stúdió album reklámozását szolgálja. A Rock & Roll Hírességek Csarnokának 2020-as újoncai, ezzel a közel 30 új koncerttel hatalmas, 75+ állomásos turnéra indulnak. A Depeche Mode 19. turnéja lesz ez, amelyik több mint öt éve óta az első.

A Live Nation által prezentált turné március 23-án indul egy rövidített észak-amerikai szakasszal, amely a New York-i Madison Square Gardent, a chicagói United Centert és a torontói Scotiabank Arénát is útba ejti. A turné ezen szakasza már most teltházas. A banda ezután május 16-án indul európai stadionturnéjára, melynek nevezetes állomásai közé tartozik a párizsi Stade de France, a berlini Olympiai Stadion, a milánói San Siro Stadion és a londoni Twickenham Stadion.

A nyári európai stadionszakasz végét követően az újonnan hozzáadott turnédátumok ősszel visszahozzák a bandát Amerikába, a menetelés Mexikóváros (Foro Solo) érintését követően, ismét visszatér az Egyesült Államokba, illetve Kanadába. Az újonnan bejelentett turnéállomások közé tartozik az austini Moody Center, a vancouveri Rogers Arena, további New York-i fellépések a Madison Square Gardenben és a Barclays Centerben, a seattlei Climate Pledge Arenában és még sok egyéb helyszínen, valamint egy több-estés fellépés sorozat Los Angelesben a Kia Forumban és a Cryptoban.com Arénában. Az értékesítés a rajongói elő-értékesítéssel indul február 21-én, kedden. A nagyközönség február 24-én, pénteken, helyi idő szerint 10 órakor kezdheti meg a jegyvásárlást. A dátumok, városok és helyszínek teljes listája alább található.

A Memento Mori Tour kapcsán a zenekar ismét együttműködik a Hublot luxusóragyártóval, hogy támogassa a turnéhoz kapcsolódó jótékonysági törekvéseket.

The Memento Mori World Tour - 2023-as turné dátumai, 3rd leg - USA, Kanada, Mexikó

Szeptember
21 - Mexico City, Foro Sol - Mexikó
29 - USA/Austin, TX - Moody Center

Október
1 - USA/Dallas, TX - American Airlines Center
4 - USA/Houston, TX - Toyota Center
7 - USA/New Orleans, LA - Smoothie King Center
10 - USA/Orlando, FL - Amway Center
12 - USA/Miami, FL - Miami Dade Arena
19 - USA/Nashville, TN - Bridgestone Arena
21 - USA/Brooklyn, NY - Barclays Center
23 - USA/Washington, DC - Capital One Arena
25 - USA/Philadelphia, PA - Wells Fargo Center
28 - USA/New York, NY - Madison Square Garden
31 - USA/Boston, MA - TD Garden

November
3 - Kanada/Montreal, QC - Centre Bell
5 - Kanada/Toronto, ON - Scotiabank Arena
8 - USA/Detroit, MI - Little Caesars Arena
10 - USA/Cleveland, OH - Rocket Mortgage Fieldhouse
13 - USA/Chicago, IL - United Center
16 - USA/Denver, CO - Ball Arena
18 - USA/Salt Lake City, UT - Vivint Smart Homes Arena
21 - Kanada/Edmonton, AB - Rogers Place
24 - Kanada/Vancouver, BC - Rogers Arena
26 - USA/Seattle, WA - Climate Pledge Arena
28 - USA/Portland, OR - MODA Center

December
1 - USA/Las Vegas, NV - T-Mobile Arena
3 - USA/San Francisco, CA - Chase Center
6 - USA/San Diego, CA - Pechange Arena
10 - USA/Los Angeles, CA - Kia Forum
15 - USA/Los Angeles, CA - Crypto.com Arena


23/02/10

'Memento Mori' címmel jelenteti meg a Depeche Mode új, 15. stúdió albumát március 24-én. Ez lesz a zenekar első olyan zenei-anyaga, amelyet az immáron két tagú együttes (Gahan és Gore) Andrew 'Fletch' Fletcher tragikus 2022-es halálát követően készített. A nagylemezt James Ford producerelte, akit Marta Salogni egészített ki a munkálatok során. A Memento Mori születése a Covid járvány első időszakában kezdődött, a témaválasztást ezen időszak erősen inspirálta. Az album 12 dala hangulatok és textúrák hatalmas tárházát vonultatja fel, az ominózus nyitánytól a záró akkordokig. A paranoiától és a megszállottságtól a katarzisig és az örömig terjed a paletta, de számtalan hangulati pont szintén érintve lesz az utazás során.

Az anyag a Columbia Records (Sony Music) gondozásában lát napvilágot. A lemez CD változata a normál formátumon felül megjelenik deluxe változatban is, amely egy 24-lapos keménykötésű fényképes könyvet tartalmaz, Anton Corbijn exkluzív fotóival. A dupla vinyl a hagyományos fekete kiadáson túl, áttetsző piros nyomáson is elérhető lesz - 2 x 180 gramm, közép-poszterrel kiegészítve. A bakelit kiadvány negyedik oldalán speciális karc-felirat lesz látható. Több évtized kihagyás után, ezúttal magnó kazetta kiadás is kíséri a megjelenést, szintén áttetsző piros színben - hét lapos J-panellel, szabványos Norelco tokban. A formátumok előrendelhetők!

Memento Mori dallistája

1 - My Cosmos Is Mine
2 - Wagging Tongue
3 - Ghosts Again
4 - Don't Say You Love Me
5 - My Favourite Stranger
6 - Soul With Me
7 - Caroline's Monkey
8 - Before We Drown
9 - People Are Good
10 - Always You
11 - Never Let Me Go
12 - Speak To Me

Az albumot beharangozó kislemezes dal, a 'Ghosts Again' mostantól elérhető és meghallgatható a VEVO-n (YouTube). A feket-fehér videóklipet Ingmar Bergman inspirációja nyomán jött létre, Anton Corbijn rendezésében. "Számomra a Ghosts Again egyszerűen a melankólia és az öröm tökéletes egyensúlyát testesíti meg" - nyilatkozta Gahan. Gore hozzáteszi: "Nem túl gyakran veszünk fel olyan dalt, amit egyszerűen nem unok meg újra és újra hallgatni - izgatott vagyok, hogy megoszthatom."
23/02/09


23/02/08

Az együttes bejelentette az észak-amerikai turnészakasz elő-zenekarait!

A várva-várt Memento Mori turné első szakaszán bemelegítő előadókat jelentett be a Depeche Mode. A kezdő szakasz dátumait Kelly Lee Owens nyitja, kivéve a Madison Square Garden-t (New York), ahol Stella Rose & The Dead Language lesz a kísérő zenekar.

A walesi születésű, londoni származású zenész és producer, Kelly Lee Owens az elektronikus zene hűvösségét és melegségét egyedülálló módon ötvöző stílusával eklektikus követői bázist épített fel, akik rajongókból, kritikusokból és zenésztársakból állnak, mint például St. Vincent, Björk, John Cale, és természetesen a Depeche Mode.

Owens beat-jei legalább annyira magabiztosak és magával ragadók, mint énekhangja. Egyedi album szóló-diszkográfiát épített fel, amely magában foglalja a Kelly Lee Owens, az Inner Song lemezeket és a legújabb albumot, az LP.8-at, amelyet 2022 tavaszán adott ki egyöntetű pozitív kritikák mellett, beleértve a Clash magazin dicséretét. "Óriási ugrás ez művészi evolúciójában, folyamatában építve a korlátlan ígéretekkel rendelkező, egyre csak gazdagodó munkásságát tekintve!"

A sötéten költői és indusztriális beállítottságú Stella Rose és zenekara, a The Dead Language számos helyszínt belakott már hazai környezetében, New Yorkban és Brooklynban. A zenekar viszonylagos újszerűségét meghazudtoló magabiztossággal a The Dead Language gyorsan felépített egy jellegzetes hangzású és vizuális identitást Stella Rose szövegének és színpadi jelenlétének alapjaira. The Dead Language támadását az érzékek ellen Myles Mullan teszi teljessé, olyan képekkel festve meg a színpadot, amelyek illeszkednek a zenéhez és reagálnak rá, zsigeri történetet teremtve a nézők számára. Az eredmény teljesen egyedi és újszerű - egyúttal tisztelegve NYC belváros aranykora(i) előtt, amely a Velvet Undergroundot, Patti Smitht, Blondie-t és a Warhol's Factoryt adta nekünk. Stella Rose első két kislemeze, a "Muddled Man" és az "Angel" 2022 őszén látott napvilágot.A észak-amerikai dátumok, városok és helyszínek aktuális listája a Memento Mori World Tour oldalon található. A közeljövőben további észak-amerikai fellépések kerülnek bejelentésre!


23/01/26

The H DM FC hírek:
Hat esztendő után eljött ez a pillanat is, lemezbemutató bulinak ad otthont a KLUB! A 2023-as The H DM FC - Farewell Series első állomásaként hivatalos album launch party-t tartunk az új, Memento Mori nagylemez megjelenése kapcsán! 2023. március 17-én, pénteken nem csak az új LP-t, hanem számos klasszikus Depeche Mode album születésnapját is ünnepeljük; 37 éves lesz a Black Celebration, 34 a 101 koncertalbum, 33 a Violator, kerek 30 a Songs Of Faith And Devotion, szintén kerek 10 a Delta Machine, míg 6 esztendős lesz a Spirit! Van mire emlékeznünk, miközben új zenei anyagot is üdvözölhetünk! Jegyek elővételben februártól kaphatók, kizárólag on-line.

Csatlakozz és hívj meg ismerősöket: https://www.facebook.com/events/2808666882601045/

The H DM FC:
Farewell Series: The Album Launch 2023
Akvárium Klub / NagyHall
'Memento Mori' lemezbemutató party
2023. március 17., péntek 2315-0430óra

Jegyár elővételben: 3.990,- Ft
Jegyár aznap: 4.500,- Ft
VIP limitált (111 db) 4.990,- Ft

VIP: külön bejárat, belépés a zártkörű karzatra /NagyHall galéria/, szeparált bár és mellékhelyiség, ingyenes ruhatár, illetve kényelmes fotelek.

23/01/24

The H DM FC hírek:
A júliusi Puskás-koncertre elfogyott a jegyek közel 95%-a. Ez azt jelenti, hogy alig pár ezer hely van már csak szabadon! Ha és amennyiben nem lesz kapacitás bővítés, hamarosan kikerülhet a SOLD OUT tábla! Mától hallgatható Dave és Kurt (Uenala) 'Chains' feldolgozása, amely a The Raveonettes cover album előhírnöke.23/01/07

Party Képek:
2022. december > The Very Best Of Party - Volume 15


22/12/22

The H DM FC hírek:
Elfogytak a VIP jegyek a december 28-i évzáró klub-rendezvényre! Normál jegyek természetesen még kaphatók - ha teheted, vedd meg elővételben a jegyed, közel egy óra sorban állástól kíméled meg magad! Kellemes Karácsonyt Mindenkinek! Elővétel december 27-el bezáróan, itt:
https://tickets.funcode.hu/event/theverybestofdepechemodeparty

22/12/14

The H DM FC hírek:
A jövő nyári Puskás-koncertre elfogyott a jegyek közel 90%-a. Ez azt jelenti, hogy kevesebb, mint 5 ezer hely van már csak szabadon! Ne feledd el megvásárolni a belépődet a decemberi évzáró klubrendezvényre sem, amelyre két hét múlva lesz, és az alábbi linken válthatók jegyek:
https://tickets.funcode.hu/event/theverybestofdepechemodeparty
December 16-tól (péntek) kapható Kurt Uenala (feat. Dave Gahan) 5-számos 'Manuscript' EP-je! Szintén aznap lát napvilágot az 'Alva Noto feat. Martin L. Gore & William Basinski' hármastól, David Bowie Subterraneans című dalának feldolgozása. Igazán kísérteties és hangzásában lenyűgöző feldolgozása ez az 1977-es 'Low' album záró számának.


22/12/07

The H DM FC hírek:
A jövő júliusi Puskás-koncertre két hónap alatt a jegyek 88%-a gazdára talált. A hazai fellépés várhatóan még az idén teltházas lesz! Ne feledd el megvásárolni a belépődet a decemberi évzáró klubrendezvényre sem, amelyre az alábbi linken válthatók jegyek:
https://tickets.funcode.hu/event/theverybestofdepechemodeparty

6122 (tribute to Andy Fletcher of Depeche Mode)
Elérhető a zenei streaming szolgáltatóknál a 61-22 címen futó tribute album, amely Fletch emléke előtt tiszteleg, számos nemzetközi zenészt felvonultató dupla lemezzel. A 29 számos albumon Gareth Jones -három Depeche Mode album társ-producere- éppúgy szerepel, mint Bernhard Lloyd az Alphaville-ből, Bon Harris a Nitzer Ebb-ből vagy Carlos Peron a svájci Yello együttes társalapítója. Számunkra a legnagyobb érdekesség talán a magyar Apsürde zenekar, akik kiegészülve Hodosi Enikővel (aka Manoya) egy ritkaságszámba menő és jól eltalált feldolgozást készítettek a lemezre. A dal nem más, mint a "The Sun And The Rainfall" átirata. Maga a projekt jótékonysági célt is szolgál, a bevétel 50%-át egy nagy-britanniai gyermekeket segítő zeneterápiás alapítványnak, valamint a projekt hivatalos partnerének számító Német Gyermekrák Alapítványnak ajánlják fel.


22/11/21

The H DM FC hírek:
Figyelem, a jövő évi Puskás-koncertre másfél hónap alatt a jegyek 85%-a gazdára talált. A hazai fellépés várhatóan még az idén teltházas státuszba ér, a következő hetekben érdemes odafigyelni a jegyvásárlásra - ne maradjon le senki! Mindeközben azonban, ne feledd el megvásárolni a belépődet a decemberi évzáró klubrendezvényre sem, amelyre az alábbi linken válthatók jegyek:
https://tickets.funcode.hu/event/theverybestofdepechemodeparty

Pár napja látott napvilágot Kurt Uenala és Dave Gahan közös szerzeménye, amely leginkább egy ambient, spoken-word típusú elektronikus etűd. Az alkotás címe G.O.D., és a december 16-án érkező 5-számos 'Manuscript' EP előhírnöke.

Kurt Uenala (feat. Dave Gahan): Manuscript
- Cracks Are Showing
- Longing
- Get Out
- G.O.D.
- I Think Not


22/10/31

The H DM FC hírek:
Október végén jelent meg Jean-Michel Jarre legújabb nagylemeze, amely Oxymore címre hallgat. Az albumot a Brutalism kislemez előzte meg, amelyhez Martin készített egy remixet, Brutalism - take 2 alcímmel. Meghallgatható itt:Pár napja látott napvilágot Stella Rose Gahan (Dave lánya) bemutatkozó kislemeze, a Muddled Man. A társ-szerző Yves Rothman, a dalt javarészt PJ Harvey, illetve Nick Cave inspirálta. Nézd meg a videóklipet:


22/10/27

The H DM FC hírek:
Bővült a Memento Mori World Tour 2023 európai szakasza; augusztus 4-én Krakow városa került fel a turnéállomások közé. A magyarországi koncertre 3 hét alatt a jegyek 70%-a gazdára talált. Jó lesz igyekezni a vásárlással, mert a hazai fellépés várhatóan még az idén teltházas státuszba ér. Első ízben, női producerrel dolgozik az együttes. Marta Salogni olasz hangmérnök, keverő/mix és zenei producer a Mute Records, illetve Daniel Miller ismeretségi köréből érkezik. A Dave és a Soulsavers legutóbbi nagylemezein, mint mixer (keverés) közreműködött. Ezen kívül számtalan neves zenei díj tulajdonosa; 2018-ban a Legjobb új hangmérnök, 2020-ban a Legjobb új producer, illetve 2022-ben a Legjobb UK producer címeket tudhatja magáénak. A 'Memento Mori' albumon James Ford társ-producere lett.
Kövesd figyelemmel a turné alakulását: Memento Mori World Tour 2023

Mindeközben azonban, ne feledd el megvásárolni a belépődet a decemberi évzáró klubrendezvényre sem, amelyre már megválthatók a jegyek az alábbi linken:
https://tickets.funcode.hu/event/theverybestofdepechemodeparty


22/10/13

The H DM FC hírek:
Lezajlott a berlini sajtótájékoztató, a zenekar egy zenei montázs-klip bemutatása mellett jelentette be a 2023-as világkörüli turné főbb állomásait. A képkockákat kísérő dal munkacíme 'Ghosts Again'. Az új, 'Memento Mori' címre hallgató nagylemez felvételi munkálati még folynak, Los Angeles után New York városában folytatja az együttes a stúdió munkát. A keverésre (mix) az év végén kerül sor, Londonban. Az új anyag producere James Ford és Marta Salogni. A 'Memento Mori' az együttes 15. nagylemeze, és várhatóan 2023. március 17-én kerül a boltokba.

A Memento Mori World Tour 2023, hivatalosan március 23-án indul a Sacramentoban, Kaliforniában (USA). Az európai turné-szakasz május 16-án veszi kezdetét, a fellépés sorozat Budapestre július 28-án érkezik, a Puskás Stadionba. A magyarországi koncertre az első napon elkelt a jegyek 45%-a, míg az első heti jegyeladás már a kapacitás 60%-át közelíti. Az európai nagyvárosok legtöbbjeiben közvetlenül a sajtótájékoztatót követő napokban szintén elstartolt az értékesítés. A düsseldorfi páros koncerten felül, néhány nap alatt duplázásra került az amszterdami, a frankfurti és a berlini koncert is. Londonban, a Twickenham Stadionban játszik az együttes - várhatóan ez lesz az eddigi legnagyobb koncertjük Angliában. A Bordeaux és Lyon dátumok a meghirdetés óta helyet cseréltek. Kövesd figyelemmel a turné alakulását: Memento Mori World Tour 2023

A decemberi évzáró klubrendezvényre mától válthatók elővételi jegyek!
https://www.facebook.com/events/1395770654247204/
https://tickets.funcode.hu/event/theverybestofdepechemodeparty


22/10/06

TÉMÁK / ÉLETRAJZOK / Rolling Stone 2022


22/10/04

Öt esztendő után ismét színpadra áll a Depeche Mode - az együttes bejelentette Memento Mori elnevezésű, világkörüli turnéját!

A koncertkörút 2023. március 23-án indul Sacramentoban, Kaliforniában.A Depeche Mode új stúdió albuma Memento Mori címmel 2023 elején jelenik meg.

BERLIN, NÉMETORSZÁG (2022. október 4.) - A Rock & Roll Hírességek Csarnokának 2020-as újoncai, a Depeche Mode ma egy különleges berlini sajtótájékoztatóan jelentette be, hogy 2023-ban új albuma jelenik meg, és világkörüli turnéra is indul. A Memento Mori turné a zenekar azonos című, 15. stúdió albumának tavaszi megjelenését követően rajtol, 2023 elején.

Szakítva a hagyományokkal, Dave Gahan és Martin Gore ezúttal korlátozott számú észak-amerikai aréna koncerttel nyitja meg a turnét, jövő év március 23-án. Ezek után következik csak a nyári európai stadionturné, amely május közepén veszi kezdetét. Az USA-t és Kanadát lefedő turnészakaszban, többek közt olyan helyeken lép fel az együttes, mint a New York-i Madison Square Garden, a Chicago-i United Center, a Los Angeles-i Kia Forum vagy a Toronto-i Scotibank Aréna. Az európai szabadtéri szakasz május 16-án startol, olyan neves helyszínekkel, mint a Stade de France Párizsban, az Olympia Stadion Berlinben, a San Siro Stadium Milánóban vagy a Twickenham Stadion Londonban.

A Memento Moriról Martin Gore így nyilatkozott: "A lemezen a világjárvány korai szakaszában kezdtünk el dolgozni, és témáit közvetlenül az aktuális időszak ihlette. Fletch halála után úgy döntöttünk, hogy folytatjuk, mert biztosak vagyunk benne, hogy ő is ezt akarta volna, és ez valójában további mélységet adott a projektnek." Dave Gahan hozzátette: "Fletch szerette volna ezt az albumot. Nagyon várjuk, hogy megoszthassuk a rajongókkal, és hogy jövőre élőben is bemutathassuk a koncerteken."

A The Memento Mori Tour a Depeche Mode 19. turnéja lesz, és több mint öt év szünet után térnek vele vissza. A zenekar legutóbbi fellépéssorozata, a Global Spirit Tour 2017/18 volt az addigi leghosszabb turné, a banda több mint 3 millió rajongó előtt játszott 130 fellépés során Európa-szerte, illetve az amerikai kontinensen, amivel a 2017 és 2018-as évek egyik legnagyobb bevételt hozó turnéját produkálták.

A Memento Mori a Depeche Mode 15. stúdió albuma lesz, amely a kritikusok által elismert, 2017-ben megjelent Spirit nagylemezt követi a sorban. A legutóbbi album 11 országban lett No.1, míg további 20-ban a Top 5-be jutott. A Memento Mori 2023 tavaszán lát napvilágot a Columbia Records gondozásában.

A 100 millió feletti lemezeladással és több mint 35 milliós rajongótáborral rendelkező Depeche Mode továbbra is egy folyamatosan fejlődő, de ugyanakkor egyedülállóan nagy zenei hatással rendelkező egység marad. Megkerülhetetlen inspiráció a zenehallgató közönségnek, a szakmának és más művészeknek egyaránt. A Depeche Mode továbbra is előre tekint, a Memento Mori album és turné; egyedülálló örökségük legújabb fejezetének nyitánya.

Magyarország is része ennek a nagyszabású turnénak, amely július 28-án ér a budapesti Puskás Stadionba. A koncertre jegyek október 7-én 10 órától kaphatók a www.livenation.hu oldalon keresztül. Korlátozott számban kiemelt álló jegy is kapható a 5 különböző ülő-, és a normál állójegy mellett. A jegyelővétel október 6-án, 10 órától indul. További információ a www.funcode.hu oldalon található.

The Memento Mori World Tour - 2023-as turné dátumai

Március
23 - USA/Sacramento, CA - Golden 1 Center
25 - USA/San Jose, CA - SAP Center
28 - USA/Los Angeles, CA - Kia Forum
30 - USA/Las Vegas, NV - T-Mobile Arena

Április
2 - USA/San Antonio, TX - AT&T Center
5 - USA/Chicago, IL - United Center
7 - Kanada/Toronto, ON - Scotiabank Arena
9 - Kanada/Quebec City, QC - Videotron Center
12 - Kanada/Montreal, QC - Centre Bell
14 - USA/New York, NY - Madison Square Garden

Május
16 - Amszterdam, Ziggo Dome - Hollandia
20 - Antwerp, Sportpaleis Antwerpen - Belgium
23 - Stockholm, Friends Arena - Svédország
26 - Lipcse, Leipziger Festwiese - Németország
28 - Pozsony, Národny Stadion - Szlovákia
31 - Lyon, Groupama Stadium - Franciaország

Június
2 - Barcelona, Primavera Sound Festival - Spanyolország
4 - Düsseldorf, Merkur Spiel-Arena - Németország
6 - Düsseldorf, Merkur Spiel-Arena - Németország
9 - Madrid, Primavera Sound Festival - Spanyolország
11 - Bern, Stadion Wankdorf - Svájc
14 - Dublin, Malahide Castle - Írország
17 - London, Twickenham Stadium - Egyesült Királyság
20 - München, Olympiastadion - Németország
22 - Lille, Stade Pierre-Mauroy - Franciaország
24 - Párizs, Stade de France - Franciaország
27 - Koppenhága, Parken - Dánia
29 - Frankfurt, Deutsche Bank Park - Németország

Július
4 - Bordeaux, Matmut Atlantique - Franciaország
7 - Berlin, Olympiastadion - Németország
12 - Róma, Stadio Olimpico - Olaszország
14 - Milánó, Stadion San Siro - Olaszország
16 - Bologna, Stadio Renato Dall'Ara - Olaszország
21 - Klagenfurt, Wörthersee Stadion - Ausztria
23 - Zagreb, Arena Zagreb - Horvátország
26 - Bukarest, Arena Nationala - Románia
28 - Budapest, Puskás Stadion - Magyarország
30 - Prága, Letnany Airport - Csehország

Augusztus
2 - Varsó, PGE Narodowy - Lengyelország
6 - Tallinn, Tallinna Lauluvaljak - Észtország
8 - Helsinki, Kaisaniemen Puisto - Finnország
11 - Oslo, Telenor Arena - Norvégia

https://www.facebook.com/events/782065073048507/látogató 01/08/24 óta | visitor since 24/08/01

© 2001-23 The H DM FC