Frissítve 23/01/26 - 18:21 E-mail > Webmaster E-mail > The HDMFC
The HDMFC
 

hírek | korábbi hírek | témák | dalszövegek | party képek | multimédia | playlists | Memento Mori World Tour
bemutatkozás | andrew 'fletch' fletcher ✝ | martin l. gore | dave gahan | recoil | classic MODE series
klubinfó 17>23 | klubinfó 11>17 | klubinfó 05>11 | klubinfó 99>05 | klubinfó 93>99 | klubinfó 87>93  HíREK
  23/01/26

The H DM FC hírek:
Hat esztendő után eljött ez a pillanat is, lemezbemutató bulinak ad otthont a KLUB! A 2023-as The H DM FC - Farewell Series első állomásaként hivatalos album launch party-t tartunk az új, Memento Mori nagylemez megjelenése kapcsán! 2023. március 17-én, pénteken nem csak az új LP-t, hanem számos klasszikus Depeche Mode album születésnapját is ünnepeljük; 37 éves lesz a Black Celebration, 34 a 101 koncertalbum, 33 a Violator, kerek 30 a Songs Of Faith And Devotion, szintén kerek 10 a Delta Machine, míg 6 esztendős lesz a Spirit! Van mire emlékeznünk, miközben új zenei anyagot is üdvözölhetünk! Jegyek elővételben februártól kaphatók, kizárólag on-line.

Csatlakozz és hívj meg ismerősöket: https://www.facebook.com/events/2808666882601045/

The H DM FC:
Farewell Series: The Album Launch 2023
Akvárium Klub / NagyHall
'Memento Mori' lemezbemutató party
2023. március 17., péntek 2315-0430óra

Jegyár elővételben: 3.990,- Ft
Jegyár aznap: 4.500,- Ft
VIP limitált (111 db) 4.990,- Ft

VIP: külön bejárat, belépés a zártkörű karzatra /NagyHall galéria/, szeparált bár és mellékhelyiség, ingyenes ruhatár, illetve kényelmes fotelek.

23/01/24

The H DM FC hírek:
A júliusi Puskás-koncertre elfogyott a jegyek közel 95%-a. Ez azt jelenti, hogy alig pár ezer hely van már csak szabadon! Ha és amennyiben nem lesz kapacitás bővítés, hamarosan kikerülhet a SOLD OUT tábla! Mától hallgatható Dave és Kurt (Uenala) 'Chains' feldolgozása, amely a The Raveonettes cover album előhírnöke.23/01/07

Party Képek:
2022. december > The Very Best Of Party - Volume 15


22/12/22

The H DM FC hírek:
Elfogytak a VIP jegyek a december 28-i évzáró klub-rendezvényre! Normál jegyek természetesen még kaphatók - ha teheted, vedd meg elővételben a jegyed, közel egy óra sorban állástól kíméled meg magad! Kellemes Karácsonyt Mindenkinek! Elővétel december 27-el bezáróan, itt:
https://tickets.funcode.hu/event/theverybestofdepechemodeparty

22/12/14

The H DM FC hírek:
A jövő nyári Puskás-koncertre elfogyott a jegyek közel 90%-a. Ez azt jelenti, hogy kevesebb, mint 5 ezer hely van már csak szabadon! Ne feledd el megvásárolni a belépődet a decemberi évzáró klubrendezvényre sem, amelyre két hét múlva lesz, és az alábbi linken válthatók jegyek:
https://tickets.funcode.hu/event/theverybestofdepechemodeparty
December 16-tól (péntek) kapható Kurt Uenala (feat. Dave Gahan) 5-számos 'Manuscript' EP-je! Szintén aznap lát napvilágot az 'Alva Noto feat. Martin L. Gore & William Basinski' hármastól, David Bowie Subterraneans című dalának feldolgozása. Igazán kísérteties és hangzásában lenyűgöző feldolgozása ez az 1977-es 'Low' album záró számának.


22/12/07

The H DM FC hírek:
A jövő júliusi Puskás-koncertre két hónap alatt a jegyek 88%-a gazdára talált. A hazai fellépés várhatóan még az idén teltházas lesz! Ne feledd el megvásárolni a belépődet a decemberi évzáró klubrendezvényre sem, amelyre az alábbi linken válthatók jegyek:
https://tickets.funcode.hu/event/theverybestofdepechemodeparty

6122 (tribute to Andy Fletcher of Depeche Mode)
Elérhető a zenei streaming szolgáltatóknál a 61-22 címen futó tribute album, amely Fletch emléke előtt tiszteleg, számos nemzetközi zenészt felvonultató dupla lemezzel. A 29 számos albumon Gareth Jones -három Depeche Mode album társ-producere- éppúgy szerepel, mint Bernhard Lloyd az Alphaville-ből, Bon Harris a Nitzer Ebb-ből vagy Carlos Peron a svájci Yello együttes társalapítója. Számunkra a legnagyobb érdekesség talán a magyar Apsürde zenekar, akik kiegészülve Hodosi Enikővel (aka Manoya) egy ritkaságszámba menő és jól eltalált feldolgozást készítettek a lemezre. A dal nem más, mint a "The Sun And The Rainfall" átirata. Maga a projekt jótékonysági célt is szolgál, a bevétel 50%-át egy nagy-britanniai gyermekeket segítő zeneterápiás alapítványnak, valamint a projekt hivatalos partnerének számító Német Gyermekrák Alapítványnak ajánlják fel.


22/11/21

The H DM FC hírek:
Figyelem, a jövő évi Puskás-koncertre másfél hónap alatt a jegyek 85%-a gazdára talált. A hazai fellépés várhatóan még az idén teltházas státuszba ér, a következő hetekben érdemes odafigyelni a jegyvásárlásra - ne maradjon le senki! Mindeközben azonban, ne feledd el megvásárolni a belépődet a decemberi évzáró klubrendezvényre sem, amelyre az alábbi linken válthatók jegyek:
https://tickets.funcode.hu/event/theverybestofdepechemodeparty

Pár napja látott napvilágot Kurt Uenala és Dave Gahan közös szerzeménye, amely leginkább egy ambient, spoken-word típusú elektronikus etűd. Az alkotás címe G.O.D., és a december 16-án érkező 5-számos 'Manuscript' EP előhírnöke.

Kurt Uenala (feat. Dave Gahan): Manuscript
- Cracks Are Showing
- Longing
- Get Out
- G.O.D.
- I Think Not


22/10/31

The H DM FC hírek:
Október végén jelent meg Jean-Michel Jarre legújabb nagylemeze, amely Oxymore címre hallgat. Az albumot a Brutalism kislemez előzte meg, amelyhez Martin készített egy remixet, Brutalism - take 2 alcímmel. Meghallgatható itt:Pár napja látott napvilágot Stella Rose Gahan (Dave lánya) bemutatkozó kislemeze, a Muddled Man. A társ-szerző Yves Rothman, a dalt javarészt PJ Harvey, illetve Nick Cave inspirálta. Nézd meg a videóklipet:


22/10/27

The H DM FC hírek:
Bővült a Memento Mori World Tour 2023 európai szakasza; augusztus 4-én Krakow városa került fel a turnéállomások közé. A magyarországi koncertre 3 hét alatt a jegyek 70%-a gazdára talált. Jó lesz igyekezni a vásárlással, mert a hazai fellépés várhatóan még az idén teltházas státuszba ér. Első ízben, női producerrel dolgozik az együttes. Marta Salogni olasz hangmérnök, keverő/mix és zenei producer a Mute Records, illetve Daniel Miller ismeretségi köréből érkezik. A Dave és a Soulsavers legutóbbi nagylemezein, mint mixer (keverés) közreműködött. Ezen kívül számtalan neves zenei díj tulajdonosa; 2018-ban a Legjobb új hangmérnök, 2020-ban a Legjobb új producer, illetve 2022-ben a Legjobb UK producer címeket tudhatja magáénak. A 'Memento Mori' albumon James Ford társ-producere lett.
Kövesd figyelemmel a turné alakulását: Memento Mori World Tour 2023

Mindeközben azonban, ne feledd el megvásárolni a belépődet a decemberi évzáró klubrendezvényre sem, amelyre már megválthatók a jegyek az alábbi linken:
https://tickets.funcode.hu/event/theverybestofdepechemodeparty


22/10/13

The H DM FC hírek:
Lezajlott a berlini sajtótájékoztató, a zenekar egy zenei montázs-klip bemutatása mellett jelentette be a 2023-as világkörüli turné főbb állomásait. A képkockákat kísérő dal munkacíme 'Ghosts Again'. Az új, 'Memento Mori' címre hallgató nagylemez felvételi munkálati még folynak, Los Angeles után New York városában folytatja az együttes a stúdió munkát. A keverésre (mix) az év végén kerül sor, Londonban. Az új anyag producere James Ford és Marta Salogni. A 'Memento Mori' az együttes 15. nagylemeze, és várhatóan 2023. március 17-én kerül a boltokba.

A Memento Mori World Tour 2023, hivatalosan március 23-án indul a Sacramentoban, Kaliforniában (USA). Az európai turné-szakasz május 16-án veszi kezdetét, a fellépés sorozat Budapestre július 28-án érkezik, a Puskás Stadionba. A magyarországi koncertre az első napon elkelt a jegyek 45%-a, míg az első heti jegyeladás már a kapacitás 60%-át közelíti. Az európai nagyvárosok legtöbbjeiben közvetlenül a sajtótájékoztatót követő napokban szintén elstartolt az értékesítés. A düsseldorfi páros koncerten felül, néhány nap alatt duplázásra került az amszterdami, a frankfurti és a berlini koncert is. Londonban, a Twickenham Stadionban játszik az együttes - várhatóan ez lesz az eddigi legnagyobb koncertjük Angliában. A Bordeaux és Lyon dátumok a meghirdetés óta helyet cseréltek. Kövesd figyelemmel a turné alakulását: Memento Mori World Tour 2023

A decemberi évzáró klubrendezvényre mától válthatók elővételi jegyek!
https://www.facebook.com/events/1395770654247204/
https://tickets.funcode.hu/event/theverybestofdepechemodeparty


22/10/06

TÉMÁK / ÉLETRAJZOK / Rolling Stone 2022


22/10/04

Öt esztendő után ismét színpadra áll a Depeche Mode - az együttes bejelentette Memento Mori elnevezésű, világkörüli turnéját!

A koncertkörút 2023. március 23-án indul Sacramentoban, Kaliforniában.A Depeche Mode új stúdió albuma Memento Mori címmel 2023 elején jelenik meg.

BERLIN, NÉMETORSZÁG (2022. október 4.) - A Rock & Roll Hírességek Csarnokának 2020-as újoncai, a Depeche Mode ma egy különleges berlini sajtótájékoztatóan jelentette be, hogy 2023-ban új albuma jelenik meg, és világkörüli turnéra is indul. A Memento Mori turné a zenekar azonos című, 15. stúdió albumának tavaszi megjelenését követően rajtol, 2023 elején.

Szakítva a hagyományokkal, Dave Gahan és Martin Gore ezúttal korlátozott számú észak-amerikai aréna koncerttel nyitja meg a turnét, jövő év március 23-án. Ezek után következik csak a nyári európai stadionturné, amely május közepén veszi kezdetét. Az USA-t és Kanadát lefedő turnészakaszban, többek közt olyan helyeken lép fel az együttes, mint a New York-i Madison Square Garden, a Chicago-i United Center, a Los Angeles-i Kia Forum vagy a Toronto-i Scotibank Aréna. Az európai szabadtéri szakasz május 16-án startol, olyan neves helyszínekkel, mint a Stade de France Párizsban, az Olympia Stadion Berlinben, a San Siro Stadium Milánóban vagy a Twickenham Stadion Londonban.

A Memento Moriról Martin Gore így nyilatkozott: "A lemezen a világjárvány korai szakaszában kezdtünk el dolgozni, és témáit közvetlenül az aktuális időszak ihlette. Fletch halála után úgy döntöttünk, hogy folytatjuk, mert biztosak vagyunk benne, hogy ő is ezt akarta volna, és ez valójában további mélységet adott a projektnek." Dave Gahan hozzátette: "Fletch szerette volna ezt az albumot. Nagyon várjuk, hogy megoszthassuk a rajongókkal, és hogy jövőre élőben is bemutathassuk a koncerteken."

A The Memento Mori Tour a Depeche Mode 19. turnéja lesz, és több mint öt év szünet után térnek vele vissza. A zenekar legutóbbi fellépéssorozata, a Global Spirit Tour 2017/18 volt az addigi leghosszabb turné, a banda több mint 3 millió rajongó előtt játszott 130 fellépés során Európa-szerte, illetve az amerikai kontinensen, amivel a 2017 és 2018-as évek egyik legnagyobb bevételt hozó turnéját produkálták.

A Memento Mori a Depeche Mode 15. stúdió albuma lesz, amely a kritikusok által elismert, 2017-ben megjelent Spirit nagylemezt követi a sorban. A legutóbbi album 11 országban lett No.1, míg további 20-ban a Top 5-be jutott. A Memento Mori 2023 tavaszán lát napvilágot a Columbia Records gondozásában.

A 100 millió feletti lemezeladással és több mint 35 milliós rajongótáborral rendelkező Depeche Mode továbbra is egy folyamatosan fejlődő, de ugyanakkor egyedülállóan nagy zenei hatással rendelkező egység marad. Megkerülhetetlen inspiráció a zenehallgató közönségnek, a szakmának és más művészeknek egyaránt. A Depeche Mode továbbra is előre tekint, a Memento Mori album és turné; egyedülálló örökségük legújabb fejezetének nyitánya.

Magyarország is része ennek a nagyszabású turnénak, amely július 28-án ér a budapesti Puskás Stadionba. A koncertre jegyek október 7-én 10 órától kaphatók a www.livenation.hu oldalon keresztül. Korlátozott számban kiemelt álló jegy is kapható a 5 különböző ülő-, és a normál állójegy mellett. A jegyelővétel október 6-án, 10 órától indul. További információ a www.funcode.hu oldalon található.

The Memento Mori World Tour - 2023-as turné dátumai

Március
23 - USA/Sacramento, CA - Golden 1 Center
25 - USA/San Jose, CA - SAP Center
28 - USA/Los Angeles, CA - Kia Forum
30 - USA/Las Vegas, NV - T-Mobile Arena

Április
2 - USA/San Antonio, TX - AT&T Center
5 - USA/Chicago, IL - United Center
7 - Kanada/Toronto, ON - Scotiabank Arena
9 - Kanada/Quebec City, QC - Videotron Center
12 - Kanada/Montreal, QC - Centre Bell
14 - USA/New York, NY - Madison Square Garden

Május
16 - Amszterdam, Ziggo Dome - Hollandia
20 - Antwerp, Sportpaleis Antwerpen - Belgium
23 - Stockholm, Friends Arena - Svédország
26 - Lipcse, Leipziger Festwiese - Németország
28 - Pozsony, Národny Stadion - Szlovákia
31 - Lyon, Groupama Stadium - Franciaország

Június
2 - Barcelona, Primavera Sound Festival - Spanyolország
4 - Düsseldorf, Merkur Spiel-Arena - Németország
6 - Düsseldorf, Merkur Spiel-Arena - Németország
9 - Madrid, Primavera Sound Festival - Spanyolország
11 - Bern, Stadion Wankdorf - Svájc
14 - Dublin, Malahide Castle - Írország
17 - London, Twickenham Stadium - Egyesült Királyság
20 - München, Olympiastadion - Németország
22 - Lille, Stade Pierre-Mauroy - Franciaország
24 - Párizs, Stade de France - Franciaország
27 - Koppenhága, Parken - Dánia
29 - Frankfurt, Deutsche Bank Park - Németország

Július
4 - Bordeaux, Matmut Atlantique - Franciaország
7 - Berlin, Olympiastadion - Németország
12 - Róma, Stadio Olimpico - Olaszország
14 - Milánó, Stadion San Siro - Olaszország
16 - Bologna, Stadio Renato Dall'Ara - Olaszország
21 - Klagenfurt, Wörthersee Stadion - Ausztria
23 - Zagreb, Arena Zagreb - Horvátország
26 - Bukarest, Arena Nationala - Románia
28 - Budapest, Puskás Stadion - Magyarország
30 - Prága, Letnany Airport - Csehország

Augusztus
2 - Varsó, PGE Narodowy - Lengyelország
6 - Tallinn, Tallinna Lauluvaljak - Észtország
8 - Helsinki, Kaisaniemen Puisto - Finnország
11 - Oslo, Telenor Arena - Norvégia

https://www.facebook.com/events/782065073048507/látogató 01/08/24 óta | visitor since 24/08/01

© 2001-23 The H DM FC