7
Frissítve 02/10/18 - 00:00 E-mail > Webmaster E-mail > The HDMFC
The HDMFC
 

hírek | korábbi hírek | témák | dalszövegek | party képek | multimédia | playlists
bemutatkozás | martin l. gore | dave gahan | recoil | classic MODE series
klubinfó 11>21 | klubinfó 05>11 | klubinfó 99>05 | klubinfó 93>99 | klubinfó 87>93 
  KISLEMEZ, KÖZÉP- ÉS NAGYLEMEZ DISZKOGRÁFIA 1986-2007
 

RECOIL 1+2: 1+2 [1986] /ep/
Az első szóló próbálkozás. Inkább minősül egyéni használatú anyagnak, mintsem a nagyközönség részére készített zenének. Alan Wilder 'unaloműző' instrumentális muzsikája. Mindössze két szám, ám mindkét szám hossza végtelennek tetsző. Gyors, egymás utáni Depeche Mode sample futamok.

Legfontosabb szám: 1
Csúcs szám: 2RECOIL 3+4: HYDROLOGY [1988] /lp/
Egy újabb instrumentális anyag, most már album formátumban. A három számos album széles zenei utazásra invitál. A zongorás alapoktól a gyors dobokon át, az afrikai törzsi énekekig minden megtalálható. Különféle zenei futamok és hangok összessége a kor csúcstechnikájából, egy Emulátorból.

Legfontosabb szám: The Sermon
Csúcs szám: GrainFAITH HEALER [1992] /sp/
A harmadik recoil korszak előhírnöke. A kislemez nem más, mint egy tisztelet a szám eredeti előadója előtt. Az énekes a Nitzer Ebb frontembere. Az első énekelt recoil szám. Keményebb hangzás, már-már az EBM-es stílus irányába való nyitás. B-oldal nélkül, maxi kíséretében.

Legfontosabb szám: Faith Healer
Csúcs szám: Faith Healer - barracuda mixRECOIL 5+6: BLOODLINE [1992] /lp/
A kislemezt követő album, immáron a harmadik recoil project. Az egyre tökéletesebb instrumentális hatások mellett megjelenik néhány vendég énekes közreműködésével felénekelt szám is. Rap, soul, szinti-pop és EBM hatások változatossága. Kiválóan sikerült anyag.

Legfontosabb szám: Faith Healer
Csúcs szám: BloodlineDRIFTING [1997] /sp/
A negyedik recoil korszak előhírnöke. Az énekes Siobhan Lynch. A második kislemez az együttes történetében. Magányos, elveszett érzelmekről mesélő sodrás. A kiadvány két további albumszám remix változatát is tartalmazza. Érett hangzás, borongós világ.

Legfontosabb szám: Drifting
Csúcs szám: Drifting - poison dub
RECOIL 7+8: UNSOUND METHODS [1997] /lp/
A negyedik, a legérettebb album. Több év hallgatás után, -immáron a Depeche Mode nélküli recoil- fenyegető és professzionális albummal tér vissza. Soul, funky, szinti-pop és minden, amit élvezetes hallgatni. Színes és hangulatvadász, néhol pedig sötét, fenyegető az album. Fantasztikus alkotás.

Legfontosabb szám: Drifting
Csúcs szám: Missing PieceSTALKER / MISSING PIECE [1998] /sp/
A korszak második kislemeze, méghozzá dupla A oldallal. Az albumról kimásolt 'sikergyanús' számok bővített változatban. Az énekesek ismét Doug McCarthy és Siobhan Lynch. Az EBM kifinomult találkozása a Depeche popularitásával. Zenei-korszakzáró kettős - Alan munkásságában legalábbis.

Legfontosabb szám: Stalker - punished mix
Csúcs szám: Missing Piece - night dissolves

SECRETS OF THE DEAD [1999] /soundtrack/
Az angol Channel 4 törvényszéki tudományokkal foglalkozó dokumentum műsorának nyitózenéje. Heti rendszerességgel jelentkező műsor, amelynek nyitóképeit a recoil lemezborítókról és a dM '98-as képi világáról ismert INTRO hozza össze. Az alig egy perces nyitózene Alan munkáját dícséri.


RECOIL 9+10: LIQUID [2000] /lp/
Az ötödik recoil alkotás a nyughatatlan zenei zsenitől. A téma: víz, alkohol, vér, könny, adneralin és izzadtság... A szereplők: egy narrátor, egy énekes kvartett, egy verselő, egy operaénekes és egy katalán rajongó. A hangulat: borongós és sötét - tipikusan recoil. A stílus: megfoghatatlan - Black Box.

Legfontosabb szám: Strange Hours
Csúcs szám: Breath ControlSTRANGE HOURS [2000] /ep/
Az albumról kimásolt középlemez. Egy blues-os alapú szám feldúsítva néhány kemény ütemmel, amely aztán rövidre van vágva. Képlékeny emlékképek és hatásvadász hangulat. Az énekes Diamanda Galás. Két bónusz számmal és négy korábbi videóklippel kiegészített multimédiás csemege.

Legfontosabb szám: Strange Hours - edit
Csúcs szám: Don't Look BackJEZEBEL [2000] /sp/
A korszak második kimásolt kiadványa, amelyen nem csak az aktuális remixek, hanem az 1992-es és a 2000-es recoil legjobb instrumentális darabjainak átdolgozásai is helyet kapnak. Amolyan electro blues a javából - videóval kigészítve! Egy zseniális időszak záró pecsétje.

Legfontosabb szám: Jezebel - edit
Csúcs szám: Black Box - completePREY [2007] /sp/
A hatodik recoil korszak előhírnöke. Az énekes Joe Richardson. Az ötödik kislemez a zenekar történetében. Blues hangulat, feszített és dinamikus electronika. A kiadvány tartalmazza a kislemezes dal úgynevezett reduction, azaz ambient változatát is. Hagyományos 7" bakelit kiadvány és digital download. Nincs se single CD, se B-oldal, se videóklip.

Legfontosabb szám: Prey - single version / edit
Csúcs szám: Prey - reductionRECOIL 11+12: SUBHUMAN [2007] /lp/
Hosszú, több éves szünet után kerül napvilágra a hatodik recoil mű, amelyen Alan Wilder inkább a producer szerepét tölti be. A főszereplő Joe Richardson (Blues-man) és zenekara. Az üzenet: mi alapján rendelünk magunk alá valaki mást?! A hangulat: hangfestésen alapuló képzelt-világ társítása feszített és dinamikus ütemezéssel. A stílus: változatos és eklektikus. Teljes reduction (ambient) változat a DVD-n, illetve az összes kiadott klip az elmúlt 15 évből.

Legfontosabb szám: Prey
Csúcs szám: Backslider