Frissítve 02/06/09 - 23:10 E-mail > Webmaster E-mail > The HDMFC
The HDMFC
 

hírek | korábbi hírek | témák | dalszövegek | party képek | multimédia | playlists
bemutatkozás | andrew 'fletch' fletcher ✝ | martin l. gore | dave gahan | recoil | classic MODE series
klubinfó 17>22 | klubinfó 11>17 | klubinfó 05>11 | klubinfó 99>05 | klubinfó 93>99 | klubinfó 87>93 
  A NAGY TALÁLKOZÁS

Michaela Olexova
 

Igazán ritkán esik meg az emberrel, hogy kedvenc együttese egy koncert erejéig a közeli városba látogat, ahol pár nappal később megnyitja kapuit egy Rajongói Találkozó, és rögtön alkalom nyílik arra, hogy felelevenítse a koncertélményeket! Ha 2001. szeptemberében te is Budapesten jártál, akkor pontosan tudod, miről beszélek!

Egy percig sem kellett gondolkodnunk a válaszon, amikor Borbély Lajos, a The Hungarian Depeche Mode Fan Club vezetője 2001. júniusában megkeresett bennünket és felajánlotta, rendezzünk együtt újra egy nagyszabású Nemzetközi Rajongói Találkozót. Hogy miért mondom, hogy 'újra'? Jó néhány évvel ezelőtt, talán 1995-ben társultunk első ízben Lajossal arra, hogy a magyarországi fővárosban összehozzunk egy Nemzetközi Találkozót. A 6 évvel ezelőtti rendezvény nagyon sikeres volt - több mint 1.400 rajongót vonzott és nagyon sokan érkeztek rá szerte a világból.

Már nyáron, szinte azonnal a felkérés után, elkezdtünk szervezkedni az ügy érdekében. Először is rögzítettük a Találkozó dátumát, amely így a budapesti koncertet követő második napra lett lefoglalva... micsoda véletlen?! A rendezvény előtt már hetekkel kipostáztuk az exkluzív meghívókat a környező országok rajongóinak és Bong tagjainak. Lajos közben intézkedett a helyi plakátok és reklámhordozók tekintetében. Eközben mi összegyűjtöttünk néhány promóciós ajándékot a Mute londoni irodájában, amelyet később Budapesten kiegészítettünk néhány, a tagok által aláírt exkluzív fotóval is. A rendezvény előtt már csak össze kellett állítani az ajándékcsomagokat, amelyek a nyertesekre vártak!

A Találkozó előtt néhány héttel, éppen amikor már a repülőjegyeket foglaltuk, Lynn váratlanul lemondta az utat bizonyos családi problémák miatt. Az utazásnak így végül csak jómagam vágtam neki a hivatalos Fan Club [Bong] részéről... igaz vittem magammal két barátomat is. Az egyikük Robert [ős-dM rajongó], a másikuk Carlos [a Bong szerkesztője] volt. A cél egyértelmű volt: egy fantasztikus dM koncert és egy Nemzetközi Rajongói Találkozó Budapesten.

A koncert napján a szállodánál aztán Lajos és barátja [Gábor] fogadott bennünket... együtt érkeztünk a Depeche Mode-dal. Érkezésünket követően Lajos olyan bánásmódban részesített bennünket, mintha legalábbis királyok érkeztek volna látogatóba... ez a bánásmód a háromnapos tartózkodás alatt végig ilyen maradt, pedig a Találkozó napja még borzasztóan távol volt... Előtte várt ránk egy koncert!

Vajon miért esik minden egyes szabadtéri Depeche Mode koncerten az eső? A koncert és a hangulat ennek ellenére újfent fantasztikus volt, csak ne lett volna olyan borzasztóan hideg! Az együttes úgy döntött, a backstage party ezúttal nem az arénánál, hanem a szállodában lesz megtartva... Így kisvártatva mi is a szálloda bárjában találtuk magunkat. A koncert utáni party végül egy hajnalig tartó bulivá nőtte ki magát. A szálloda bárjából egy helyi szórakozóhelyre, a Garage Kávézóba vettük az irányt, ahol aztán hajnali 4-ig mulattunk. Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy az együttes nevében köszönetet mondjak Lajosnak, aki a The H DM FC nevében gondját viselte az együttesnek és a hozzájuk tartozó egész 'csapatnak'.

A rajongói összejövetelek, vagy ahogy Magyarországon hívják, a klubrendezvények teljes különlegesen zajlanak Budapesten. Ennek oka elsősorban a több éves múlt, illetve a Lajos vezette klubvezetőségi csapat lelkesedése, amely életben tartja a The H DM FC-t. A helyi klubrendezvények havonta kerülnek megszervezésre és átlagosan 1.200 rajongó látogatja őket. A 2001. szeptember 14-i Nemzetközi Rajongói Találkozón sem volt ez másképpen.

A rendezvény iránt egyébként Fletch, Peter, Christian és Georgia is érdeklődést mutatott... Lajos azonban elszomorított bennünket, mert egyáltalán nem javasolta az este 10 órás megjelenést. Azt mondta, a rajongók szórakozási magatartása megváltozott...
A tömeg 11 óra után kezd csak gyűlni... később szomorúan konstatáltuk, hogy igaza van. Fletch tehát inkább Casino-ba indult, míg a többiek éjfél körül aludni tértek...

Igazán nem volt nehéz feladat megtalálni a helyszínt, hisz érkezésünkkor a csarnokot már körbevették a rajongók. Este 11 körül már a táncterem is kezdett feltöltődni. Lajos körbevezetett bennünket, majd angolosan távozott... ő ugyanis dolgozott aznap este is. Innentől kezdve szinte nem is láttuk egymást... nem mintha okolnám emiatt, hisz tudom, milyen felelősséggel jár egy ekkora rendezvény megszervezése és lebonyolítása. Időközben körbejártunk és ittunk néhány pohár italt... lassan hangulatba jöttünk. Általában már a látványtól is beindulok, amikor ezer akárhány rajongó együtt táncol és énekel a Depeche Mode zenéjére. Elképesztően hangulatos, amikor Dave-et követve a videó paraván előtt együtt lengetik a karjukat a 'Never Let Me Down Again' alatt. Néha úgy éreztük magunkat az est folyamán, mintha valóban egy dM koncerten lettünk volna. A zenei összeállítás, amely videó képekkel és az Anton Corbijn által készített aktuális TourBook fotóival egészült ki, varázslatos estét hozott. A est folyamán futó kvíz nyerteseinek sikerült kiosztanunk a londoni ajándékokat... elképesztően sok külföldit láttunk vendégül ezúttal is. Az egyik nyertes egyébként éppen Angliából érkezett!!

Egy gondolatban összegezve az estét: egy olyan rendezvény volt, amely méltóképpen ünnepelte a Depeche Mode-ot és annak zenéjét!

Alig várjuk már a 2002. márciusában, Basildonban megrendezésre kerülő hivatalos Bong Convention időpontját!