Frissítve 05/03/17 - 14:10 E-mail > Webmaster E-mail > The HDMFC
The HDMFC
 

hírek | korábbi hírek | témák | dalszövegek | party képek | multimédia | playlists
bemutatkozás | andrew 'fletch' fletcher ✝ | martin l. gore | dave gahan | recoil | classic MODE series
klubinfó 17>22 | klubinfó 11>17 | klubinfó 05>11 | klubinfó 99>05 | klubinfó 93>99 | klubinfó 87>93 
  KISLEMEZ DISZKOGRÁFIA 1980-1984
  DREAMING OF ME [1981] - No. 57

Az együttes bemutatkozó kislemeze. Alap ütemek a szintetizátorból. Végtelenségig elvont szövegek. Vince Clarke szerzemények. Csak és kizárólag kislemezes formátum. A B-oldal talán még ha lehet jobb. Mérsékelt siker, de kezdőként kifejezetten jó startolás.

A: Dreaming Of Me
B: Ice MachineNEW LIFE [1981] - No. 11

A második kislemez. Klasszisokkal jobb, mint elődje. Dance hatás. Fogható szövegek. Vince Clarke talán legjobb dalai. Maxi formátum is készül. A B-oldalas szám értékei koncerteken jönnek elő. Óriási siker nem csak Angliában, hanem Európában is. Rögtön a Top 10 közelében.

A: New Life
B: Shout!JUST CAN'T GET ENOUGH [1981] - No. 8

A korszak harmadik kislemeze. Stílusmeghatározó szám. Táncolható zene, megragadó szöveg. Koncertkalsszis. Vince Clarke szerzemények. Befutott maxi formátumban is. Instrumentális B-oldal. Évekig a legnagyobb siker Európában. A nagy áttörés a Top 10 felé. Az első Top 10!

A: Just Can't Get Enough
B: Any Second NowSEE YOU [1982] - No. 6

Új korszak, új világ. Nyugodtabb, meggondoltabb hangzás. Lírai ballada, megindító szöveg. A kezdeti siker csúcsa. Martin Gore dalok. A maxin kibővített zenei változatok. Tipikus B-oldal. Talán az egyik legszebb Depeche Mode szám. A Top 5 közelében. A második Top 10!

A: See You
B: Now, This Is FunTHE MEANING OF LOVE [1982] - No. 12

Az egyik legegyszerűbb pop melódia. Csilingelő hangok, táncolható, bohókás stílus. Zenekari naívitás. Próbálkozó Martin Gore. Hosszított változatok a maxi lemezen. Végtelenül szép instrumentális B-oldal. A legbugyutább dal az együttestől. Kiesve a Top 10-ből.

A: The Meaning Of Love
B: Oberkorn [It's A Small Town]LEAVE IN SILENCE [1982] - No. 18

Az eddigi talán legkomolyabb dal. Elmélyült lelkivilág. Érett szintetizátor használat. A profizmus felé. Beteljesedő dalírás. Maxi kiadvány ínyenceknek. A B-oladalon instrumentális változat egy remek albumszámhoz. A kislemez professzionális színezetet nyer koncerteken.

A: Leave In Silence
B: Excerpts From: My Secret Garden

GET THE BALANCE RIGHT! [1983] - No. 13

Megújodó Depeche Mode. Önálló arculat formálás. Egyre mélyülő daltémák. Foghatóbb, dance-es zenei stílus. Alan Wilder megjelenése a zenében. Az első kettős, kísérő maxi kiadvány. A második maxin a tavalyi év koncertjének első fele. Instrumentális B-oldal. Újra a Top 10 közelében.

A: Get The Balance Right
B: The Great Outdoors!EVERYTHING COUNTS [1983] - No. 6

Klasszikus Depeche Mode szám. Az önálló arculat beteljesedése. Merész ötletek, javuló hangzás és politikus hangvétel. Kettős maxi kiadvány, a második maxin ama koncert második fele. Programadó B-oldal. Talán a legtöbbet előadott dal az évek folyamán. Újabb Top 10. Már a harmadik!

A: Everything Counts
B: Work HardLOVE IN ITSELF [1983] - No. 21

A korszak záró kislemeze. Az első, album után megjelenő kislemez. Igazi ipari hangzás. A programadó nagylemez méltó prezentációja. Az eredeti szám rövidített változata. Kettős maxi kiadvány, tartalmazva a koncert haramdik részét. A B-oldalon Alan Wilder munkája. Top 20 kieső.

A: Love, In Itself - 2
B: FoolsPEOPLE ARE PEOPLE [1984] - No. 4

A betörő kislemez. Erős, domináns zenei és szövegi stílus. Kiforrott Martin Gore. Üvegek, ipari- és sample hangok. Erős politikai hangvétel. Kettős maxi, mindkét kiadványon mixek. A B-oldal ismét Alan Wilder munkája. A szám megnyitja az együttes számára a világot. Sokáig az egyetlen Top 5!!!

A: People Are People
B: In Your MemoryMASTER AND SERVANT [1984] - No. 9

Populáris, táncolható és tipikusan Depeche Mode. Talán az eddigi legenergikusabb szám. Az akkori professzionális technika alkalmazása. Kettős maxi, kiegészítve USA változatokkal. A B-oldal talán a leggyengébb dal a bandától. Méltán az ötödik Top 10!

A: Master And Servant
B: [Set Me Free] Remotivate MeBLASPHEMOUS RUMOURS / SOMEBODY [1984] - No. 16

Méltán korszakzáró páros. Két albumszám egy kislemezen. Dupla A-oldal. Sample hangok, zongora és elmélyült vallásos, majd érzelmes lelki dalszövegek. Egy populáris nagylemez fémjelzői. Az AA oldalon egy Martin énekelte ballada. Sokat támadott és végül betiltott kislemez.

A: Blasphemous Rumours - Single Version
AA: Somebody - Remix