Frissítve 02/10/06 - 23:59 E-mail > Webmaster E-mail > The HDMFC
The HDMFC
 

hírek | korábbi hírek | témák | dalszövegek | party képek | multimédia | playlists
bemutatkozás | andrew 'fletch' fletcher ✝ | martin l. gore | dave gahan | recoil | classic MODE series
klubinfó 17>22 | klubinfó 11>17 | klubinfó 05>11 | klubinfó 99>05 | klubinfó 93>99 | klubinfó 87>93 
  BEHIND THE STAGE
avagy egy különleges este a The H DM FC-ben

Kéri Brigitta & Kéri Károly
 

2002. szeptember 12>19.
Kezdjük talán a legelején!

Jelentkeztünk a BANG-on meghirdetett kvíz-játékra, amellyel a szeptemberi születésnapi klubrendezvényre V.I.P. jegyeket lehetett nyerni - válaszoltunk a feltett 3 (egyszerű) kérdésre!

Majd kaptuk a telefont (megjegyzem pont a Kisstadionos DM koncert 1 éves évfordulóján), hogy mi lettünk a nyertesek! Úgy örültünk, mint majom annak a bizonyos test részének! Már csak azért is, hiszen testvérek vagyunk, így nem egy "vadidegen" emberkével kellett társulnunk!

Szomorúan vettük azonban tudomásul, hogy erről az egész játékról nem sokan tudtak a rajongók körében, mert bizony kaptunk ilyen kérdéseket, amikor tudattuk egyesekkel örömhírünket, hogy: "Tényleg? És hol lehetett ilyen jegyhez hozzájutni?" / "Nyer-tétek, és hogyan? Fogadom, csak úgy kaptátok, de 'csókosak' lettetek!" Aztán persze jöttek a poénos kérdések is, olyan (úgymond földi halandóktól), akiknek nem túl sok fogalma van az együttesről, még kevesebb a Klubról: "Tényleg, és akkor ott lesz a Depeche Mode?" Igen persze, személyesen, csak a mi kedvünkért:))) - "Ja, nem is lesz ott, akkor mi-nek örültök így???"

Szóval igazán örömünkre szolgált, hogy mi kaptuk ezt a bizonyos 2 db jegyet, és nem egy olyas valaki, illetve valakik, akiknek halvány fogalma sincs a klubéletről, vagy ugyan lejár a Klubba, de hidegen hagyja, ennek a betekintésnek a lehetősége!

2002. szeptember 20.
15 órára volt megbeszélve a találkozó a Petőfi Csarnokban! Mi persze már hamarabb elkezdtük a készülődést, hiszen Karesz vidékről jött, sőt aznap még suliba sem ment (volt is macerálás az osztálytársaktól, hogy majd biztos a klubvezetőtől fog igazolást kapni)! Lényeg a lényeg - mi pontban 15 órakor, a helyszínre érkeztünk! Ezzel szemben a színpadot építő 'fogdmeg emberek'-en kívül senkit sem találtunk! A várakozási idő alatt a PeCSa felfedező útjára indultunk! Hááát őszintén?!? Kicsit illúzió-romboló volt a látvány, így világosban és alkoholmentesen... Meg is állapítottuk, hogy itt még igen sok a tenni való az esti megszokott hangulat elővarázsolásához - ezáltal aztán egyre jobban kíváncsiak lettünk, hogyan is fog kialakulni az esti 'SOFAD/Devotional' kép!

Úgy 16 óra felé meg is érkezett a dugóba keveredett klubvezetőség néhány tagja! Bemutatásra került az öltöző (amit természetesen mi is használhattunk az est folyamán), a színpad, és egyéb 'hátsó' helységek, na és persze a jelenlévő személyek! Ezzel kapcsolatban egyébként negatív véleményt kell írnunk, mert a többi vezetőségi tag, illetve más személyek, akik később érkeztek, nem kerültek bemutatásra (pl. Ő ez és ez, ezért és ezért felelős, ez a dolga stb.) - ezt így önállóan "végeztük". :-)

Előkerült egy színpadi rajz, megtörtént a feladatok "kiosztása", így kezdetét vehette a tényleges munka! Azt vettük észre, hogy egészen a kész eredményig igazából senki sem látja az összképet a klubvezetőn kívül, vagyis tulajdonképpen mindenki tisztában van a rá eső feladatokkal, de maga a kép egésze Lajos kezében összpontosul (és ez gondoljuk így van minden a The H DM FC-vel kapcsolatos dologgal is)!

Körülbelül 18 óráig élveztük a színpadépítés rejtelmeit. Ebben az időszakban még túl sok minden nem volt látható, így kis szünetet tartottunk, ami arra volt elég, hogy átváltoztassuk délutáni utcai szerkónkat 'devotional feeling'-re, illetve az esti "vigyorgó állapot"-hoz szükséges italmennyiséget beszerezésére!

21.30 körül érkeztünk vissza, amikor is a már meg-szokott The H DM FC, illetve '93-mas hangulat uralkodott!

Megtörténtek a fény-, hang-, kép-, mikrofon, hangszer és egyéb beállítások, illetve szép lassan kialakult az a kép, amelyet mindig is láthatunk egy-egy klubest meglátogatásakor! Közben persze mentek a szokásos Depeche Mode-dal kapcsolatos dolgok, mint például csengőhangok, logók csereberéje, plakát, dugóhúzó beszerzése... :-))) Na, és a véget nem érő fotózás, beszélgetés és ismerkedés :-)))

Az öltözőben közben folyamatosan megtörtént a 'tagok' sminkelése, ezt a "szolgáltatást" egyébként mi is igénybe vehettük! Köszönjük Szilvia!

22 óra tájban elérkezett a kapunyitás ideje, ami most szintén érdekesen alakult számunkra, hiszen ezúttal belülről szemlélhettük a sokszor véget nem érőnek tűnő sort a pénztárnál! Szép lassan beszállingózott a tömeg, és kezdetét vette a rendezvény! Mi is megkerestük kis társaságunkat, és innentől kezdve gyakorlatilag a szokásos buli következett, na persze néhány különbséggel, mint például: be-be néztünk a 'backstage party'-nak nevezett 'dressing room' bulira, - találkozhattunk a Neo tagjaival, illetve Babos Norbival is az egykori Popular-ból! Nem kellett azonban sorban állnunk a bárpultnál, hiszen az öltözőben elraktároztuk délutáni vásárlásunk termékeit :-)))

Éjfél körül kezdődött a 'Devotional Tour'-t felidé-ző produkció. A vezetőségen és az egyik V.I.P. jegyesen (Brigi) is eluralkodott az a bizonyos "aktuális láz" (merthogy én is szerepeltem, mint az egyik háttér énekes hölgy a színpadon), de a többit már mindenki látta, aki ott volt!

Egyesek szerint, egy kicsit túlcsordultra sikerült az előadás, amit a közönség néhány tagja flakonok dobálásával jelezett (szerencsére személyi sérülés nem történt)! Ellenben őket gyorsan kidobták a rendezvényről...

A színpadi előadással kapcsolatban egy igazán jó sztorink van: Kareszhoz bulizás közben odament egy már kevéssé sem szomjas fiatalember, és meg-kérdezte, hogy melyik ez a banda, amelyik a színpa-don játszik??? Nos Karesz kissé elmosolyodva (in-kább röhögve) válaszolta, hogy a Klubvezetőség!!! A poén igazából az volt, hogy a tag tényleg azt hitte a kielégítő válasz után, hogy a 'Klubvezetőség' el-nevezésű zenekart látja a színpadon...

A 'fellépés' utáni időszakból már tényleg csak a felhőtlen bulizásról tudunk beszámolni! Egy igazán mozgalmas, pörgős délutánt és estét zártunk! Meg-lehetősen elfáradtunk a hosszú nap alatt, így körülbelül hajnali 5 óra körül "könnyes" búcsút vettünk a Klub-tól és elmentünk haza!

Viszont alig egy hónapot kell csak várnunk és ismét, (még ha V.I.P. jegy nélkül is) részesei lehetünk egy újabb klubrendezvénynek!!!

Utóhang
Befejezésül köszönjük a lehetőséget! Azt, hogy végig kedvesek voltatok! Azt, hogy bármiféle kérdésünk is akadt, Ti válaszoltatok! Illetve szeretnénk megköszönni mindenki nevében azt a sok munkát és odafigyelést, ami nélkül nem élvezhetnénk hónapról hónapra a Depeche Mode ilyen jellegű hangulatát, varázsát! A továbbiakhoz pedig sok sikert és kitartást!