Frissítve 23/10/28 - 15:10 E-mail > Webmaster E-mail > The HDMFC
The HDMFC
 

hírek | korábbi hírek | témák | dalszövegek | party képek | multimédia | playlists | Memento Mori World Tour
bemutatkozás | andrew 'fletch' fletcher ✝ | martin l. gore | dave gahan | recoil | classic MODE series
klubinfó 17>24 | klubinfó 11>17 | klubinfó 05>11 | klubinfó 99>05 | klubinfó 93>99 | klubinfó 87>93 
  Strange (1988) / Strange Too (1990) - DVD & Blu-Ray
 

December 8-án, pénteken a Sony Music Entertainment először adja ki a Depeche Mode és Anton Corbijn ikonikus filmgyűjteményét, a Strange & Strange Too-t DVD-n és Blu-Ray-en.

Az eredeti Super 8 forrásokból frissen helyreállított, úttörő Depeche Mode videók összeállítása, amelyet Anton Corbijn rendezett és filmezett, 11 zenei videót és 6 korábban kiadatlan Outtake "vignettet" tartalmaz.

A Digipack kiadás Anton Corbijn új borítóit és kommentjeit is tartalmazza


A Sony Music Entertainment december 8-án, pénteken jelenteti meg a Depeche Mode Strange/Strange Too címet viselő videó gyűjteményt (Anton Corbijn rendező által Super 8-ra forgatott zenei klipek igen keresett gyűjteménye ez). Kanada és Mexikó területén a kiadványt a Warner Music Group adja ki.

A Strange (1988) és a Strange Too (1990) egyéni kiadványként VHS és Laserdisc formátumban volt elérhető anno - mára teljesen eltűnt és többségében csak a gyűjtőknél lelhető fel! Anton Corbijn mesterfotós/rendező által lencsevégre kapott provokatív és látomásos rövidfilmek összeállítása ez, amellyel Depeche Mode-dal együttműködve új vizuális ikonográfiát hoznak létre a zenekar és zenéje számára.

Az első ízben lesz ez az egyedülálló kollekció elérhető DVD, illetve Blu-ray formátumban. A Strange/Strange Too 11 x Anton Corbijn/Depeche Mode zenei kisfilmet vonultat fel, melyeket újonnan restauráltak az eredeti Super 8 mm-es forrásokból, valamint hat, korábban nem látott outtake "lenyomatot" a DM archívumából. A Strange & Strange Too végső szerkesztésének összeállításakor Corbijn egy vizuális (futási) sorrendet hozott létre, amelyben az egyes zenei videókat egyetlen folyamatos filmként éljük meg, további közbeiktatott tartalmakkal, amelyek nem voltak láthatók az eredeti klipekben.

A Depeche Mode szerint: "Anton Corbijn fotográfiája és művészeti irányítása nélkülözhetetlen szerepet játszott a Depeche Mode esztétika fejlődésében. A Strange és a Strange Too megkerülhetetlen mérföldkövek mind a Depeche Mode, mind az Anton Corbijn életműben, és tökéletes lenyomatai Anton kreativitásának. Egyedülálló gyűjtemény, amely megragadja a DM szellemiségét - filmen."

A Super 8-as film fizikai természetéből adódó, hogy az anyag durva és szemcsés minősége a kész film belső esztétikájának részévé válik, Corbijn Super 8-as megjelenítése pedig kulcsfontosságú eleme a Strange/Strange Too-nak és a Depeche Mode vizuális világának. A film restaurálása több éven át tartó aprólékos folyamaton ment keresztül az eredeti filmek elkészítésében részt vevő alkotók és közreműködők részvételével, köztük Anton Corbijnnal. Mivel ezt a Blu-Ray/DVD-kiadást az eredeti Super 8 filmállományból hozták létre, a végeredményből látszólag hiányzik az a vizuális tisztaság, amelyet a modern nézők a kortárs HD 4k reprodukcióval általában társítanak. Egyes esetekben, amikor az eredeti felvétel már túlságosan tönkrement, a soron következő legjobb elérhető forrást használták a kiadványhoz.

Eredetileg 1988-ban jelent meg a "Strange - A Black and White Mode by Anton Corbijn" címmel. A STRANGE az első öt Anton Corbijn rendezte videóklip a DM történetében, aki többnyire fekete-fehér Super 8-ra forgatta azokat. A Strange a három fő kislemezt tartalmazza a Music for the Masses korszakból, továbbá a Black Celebration albumhoz tartozó utolsó kislemezt ("A Question of Time"), illetve a "Pimpf" videót, amely az instrumentális záró dala az 1987-es nagylemeznek.

Az 1990-ben kiadott STRANGE TOO-t (más néven "Strange Too - Another Violation by Anton Corbijn") színesben forgatták, amely új vizuális palettát nyitott a rendező és a banda számára, miközben a Violator kislemezeit és bónuszvideóit (" Halo" és "Clean") fedezhetjük fel rajta. A Strange/Strange Too DVD és Blu-ray konfigurációk egyetlen digipackben érkeznek egy 16 oldalas jegyzetfüzettel kiegészítve, amely korabeli fényképeket és Anton Corbijn vadonatúj kommentjeit tartalmazza.

"Nem rossz dolog, ha valakit "furcsának" tekintenek egy kreatív területen, mivel valószínűleg "mást" jelent, ami szerintem nagyon pozitív leírása annak a küzdelmének, hogy az ember azzá váljon, aki. A filmek és a kapcsolódó színlelt interjúk ötlete relatív későn jelentek meg az alkotás folyamata során" - írta Corbijn. "Az összes klipet magam forgattam fekete-fehér (később színes) Super 8-as filmre. Mindezt nagyon pici költségvetésből raktuk össze; ilyen idők voltak azok. Ezeket a filmeket igen fiatalon készítettük - ezzel a szemmel kell nézni őket. Kísérleteztünk, és örülök, hogy akkoriban Daniel Miller biztosította nekünk erre a lehetőséget."

STRANGE
1. A Question Of Time (remix)
2. Strangelove
3. Never Let Me Down Again (split mix)
4. Behind The Wheel
5. Pimpf

Outtake lenyomatok:
1. Strangelove
2. Behind The Wheel
3. Behind The Wheel (Shep Pettibone Mix)

STRANGE TOO
1. Personal Jesus
2. Policy Of Truth
3. Enjoy The Silence
4. Clean
5. Halo
6. World in My Eyes

Outtake lenyomatok:
1. Personal Jesus (Acoustic)
2. Policy Of Truth
3. Policy Of Truth (Trancentral Mix)